CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Isparta açıklaması: "Yaşanan skandalın sebebi; özelleştirilmiş elektrik dağıtımı"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Isparta açıklaması: "Yaşanan skandalın sebebi; özelleştirilmiş elektrik dağıtımı"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, dört gündür elektrik kesintisi yaşanan Isparta’da vatandaşlarla mum ışığında dertleşti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Akın'ın fotoğrafıyla Tweet atarak "Milletvekillerimiz günlerdir Isparta halkı ile birlikte. Beceriksiz yönetimin sonucu halk perişan! Yaşanan skandalın sebebi; özelleştirilmiş elektrik dağıtımı ve yollar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, günlerdir elektrik kesintisi yaşanan Isparta’da vatandaşlarla bir araya geldi. Akın, mum ışığında oturan bir ailenin evine konuk oldu. I Ahmet Akın’ın “500 bin nüfuslu şehirde böyle bir şey daha önce yaşandı mı” diye sorması üzerine Ispartalı vatandaş, şunları söyledi:

“Bu görülmüş bir şey değil. İnsanın zoruna giden şu: Böyle liyakatsiz, böyle beceriksiz insanların yönetiminde olmak hakikatten gücümüze gidiyor. Gerekli önlemler alınsa bu rezalet yaşanmazdı. Kar yağacağını meteoroloji biliyor, günlerdir söylüyor. Tedbirini alacaksın. 'Elektrik kesilirse vatandaşı nasıl zor durumdan kurtarırım' diye düşünülmesi lazım. Ama maalesef bunlarda bu yok. Her şey günlük, dakikalık, saatlik tedbirlerle, vaatlerle…”

"ENERJİ POLİTİKASI ŞİRKETLERE TESLİM EDİLMİŞ"

Ahmet Akın, "Dağıtım şirketlerine teslim edilmiş bir enerji politikası var. 10 yıldır, 15 yıldır yapılmayan yatırımlar nedeniyle bu durumdayız. Enerji, enerjiye ulaşma, elektrik, bunlar insan hakkıdır. Ulaşabilir olmalıdır" diye konuştu.






KILIÇDAROĞLU: "SKANDALIN NEDENİ ÖZELLEŞTİRİLMİŞ ELEKTRİK DAĞITIMI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ahmet Akın'ın mum ışığındaki fotoğrafını Twitter'da paylaşarak şunları yazdı: "Milletvekillerimiz günlerdir Isparta Halkı ile birlikte. Beceriksiz yönetimin sonucu halk perişan! Yaşanan skandalın sebebi; özelleştirilmiş elektrik dağıtımı ve yollar. Araştırma önergesi vereceğiz, reddedecekler. Mobese’lerden ses yok tabii. Trollerde büyük sessizlik." (ANKA)

Gündem