İsrail, ABD'ye 'egemen ülke' olduğunu hatırlattı

İsrail, ABD'ye 'egemen ülke' olduğunu hatırlattı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, protestolar ve yargı reformu nedeniyle kendisini uyaran ABD Başkanı Joe Biden'a 'ülkenin egemen bir ülke olduğunu' hatırlatarak yanıt verdi.

İsrail'de hükümetin yargı üzerindeki kontrolünü artıracak, Yüksek Mahkeme'nin ise azaltacak reformu tartışmaları beraberinde getirmişti.

İsrail de binlerce insan sokaklara çıkarak eylem yapmıştı. Tartışmalı reform şimdilik rafa kaldırılmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden is konuya dair “İsrail'in birçok güçlü destekçisi gibi ben de çok endişeliyim. Bu yolda devam edemezler” demişti.

'Bağlılığını takdir ediyorum'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından Biden'a yanıt verdi.

Biden'ı 40 yılı aşkın süredir tanıdığını, 'İsrail'e uzun süreli bağlılığını' takdir ettiğini aktaran başbakan, "İsrail ve ABD arasındaki ittifak sarsılmazdır ve aramızdaki zaman zaman yaşanan anlaşmazlıkların her zaman üstesinden gelir" ifadesini kullandı.

Netanyahu şunları kaydetti: "Yönetimim, hükümetin üç kanadı arasında uygun dengeyi yeniden kurarak demokrasiyi güçlendirmeye kararlıdır ve bunu da geniş bir mutabakatla sağlamaya çalışıyoruz. İsrail, kararlarını en iyi dostları da dahil olmak üzere dışarıdan gelen baskılara göre değil, halkının iradesiyle alan egemen bir ülkedir.” (DHA)

Dünya