İsrail askerleri, beyaz bayraklı 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri, beyaz bayraklı 2 Filistinliyi öldürdü
İsrail askerleri ellerinde beyaz bayrakla yürüyen Filistinli iki genci öldürdü. El Cezire’nin yayınladığı görüntülerde, gençlerin buldozerle gömüldüğü görüldü.

Katar merkezli El Cezire kanalı, silahsız Filistinlilerin öldürüldüğü anları görüntüledi. El Cezire'nin paylaştığı görüntülerde, elinde beyaz bir kumaş olan Filistinlinin yürürken İsrail askerleri tarafından vurulduğu kaydedildi. Hayatını kaybeden Filistinlinin cesedinin, buldozerle kaldırıldığı görüldü.

Haberde, İsrail askerlerinin Filistinlileri buldozerlerle sürükleyerek 'işledikleri savaş suçunu örtmek için kuma gömdüğü' aktarıldı.

“Faşistlerin işlediği suçların başka bir kanıtı”

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Hamas, başta Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) olmak üzere tüm uluslararası yargı kurumlarını ve Birleşmiş Milletleri, Filistin halkının sistematik olarak öldürülmesini durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı. Hamas'tan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"El Cezire tarafından yayınlanan ve siyonist işgal devleti askerlerinin beyaz bayrak taşıyan iki silahsız genç sivili soğukkanlılıkla öldürmesi ve ardından bu iğrenç suçu gizlemek için vücutlarını buldozerle sürüklemesi şeklindeki suçunu belgeleyen görüntüler, katil siyonist faşistlerin işlediği suçların boyutunun bir başka kanıtıdır."

İsrail’in Gazze Şeridi’nde "Filistin halkına yönelik vahşi bir soykırım savaşı" yürüttüğüne dikkati çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Başta UCM olmak üzere tüm uluslararası yargı kurumlarını ve Birleşmiş Milletleri, halkımızın sistematik olarak öldürülmesini durdurmak için acilen harekete geçmeye, çocuklara ve savunmasız sivillere karşı işledikleri suçlardan dolayı bu haydut rejim ile onun terörist savaş suçlusu liderlerinden hesap sormak için gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz."

Muhammed Deif'ten "Akın edin" çağrısı

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif, Arap ve Müslümanları Filistin'e doğru 'akın etmeye' çağırdı. Deif'in konuya ilişkin sesli mesajı, Hamas'ın Telegram hesabında yayınlandı.

AA'nın aktardığına göre Deif mesajında ​​Ürdün, Lübnan, Mısır, Cezayir, Mağrip, Pakistan, Malezya, Endonezya ile Arap ve İslam dünyasının her yerindeki insanlara çağrıda bulundu. Deif, "Filistin'e doğru yarın değil, şimdi akın etmeye başlayın ve kısıtlamalar, sınırlar veya ülkelerin rejimleri sizi Mescid-i Aksa'nın kurtarılmasına katılma şerefinden mahrum etmesin" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya