İsrail-Filistin çatışması 24. gününde: İsrail hastane çevresini bombaladı, ölü ve yaralılar var

İsrail-Filistin çatışması 24. gününde: İsrail hastane çevresini bombaladı, ölü ve yaralılar var
İsrail savaş uçaklarının, Endonezya Hastanesi çevresini bombaladığı, sivillerin evlerinin de zarar gördüğü belirtildi.

Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar 24. gününde devam ediyor.

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

Birgün’de yer alan habere göre, İsrail savaş uçaklarının, kentin kuzeyine düzenlediği yoğun saldırılarda Endonezya Hastanesi çevresinin bombalandığı, saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu, sivillerin evlerinin zarar gördüğü belirtildi.

35 gazeteci öldürüldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci sayısının 35 olduğu açıklandı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, Telegram sayfasından yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları sonucu 35 gazetecinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ölen 35 gazetecinin isimleri de açıklandı.

İsrail'in Lübnan sınırında çıkan çatışmalarda da İsrail askerlerinin ateşi sonucu bir Lübnanlı gazeteci yaşamını yitirmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 bin 242 kişi yaralandığını açıklamıştı.

İsrail basını ise Gazze'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

24 TIR Gazze’ye ulaştı

İsrail'in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardım taşıyan 24 TIR'ın bölgeye ulaştığı bildirildi.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yapan ve içerisinde gıda ve temel tıbbi malzemeler bulunan 24 TIR'ın Mısır Kızılayından teslim alındığı belirtildi.

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yardım için giren TIR sayısının 118 olduğu ancak şu ana kadar yakıta izin verilmediği kaydedildi.

İnternet ve iletişim kesildi

Öte yandan Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal'in Gazze Şubesi, kentin kuzey kesimindeki bazı bölgelerde internet erişimi ve iletişimin kesildiğini duyurdu.

Jawwal'in Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada, Şeyh Rıdvan bölgesindeki ana jeneratörün arızalanması sonucu internet erişimi ve iletişimde kesinti yaşandığı kaydedildi.

Arızanın giderilmesine yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada, saldırıların başladığı günden itibaren internet erişimi, sabit hatlar ve mobil cihazlardaki iletişimde sık sık kesintiler meydana geldiği hatırlatıldı. (Kısa Dalga)

Dünya