İsrail: Gazze'ye 100 binden fazla top mermisi attık

İsrail: Gazze'ye 100 binden fazla top mermisi attık
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne 31 Ekim'den bu yana kara harekatı başlattığı günden bu yana 100 binden fazla top mermisi ateşlediğini duyurdu.

İsrail ordu kaynaklarının yaptığı açıklamalarda, Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatının başladığı 31 Ekim'den bu tarihe kadar bölgeye 100 binden fazla top mermisi ateşlendiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrail topçu birliklerinin Gazze Şeridi'ne başlatılan saldırıların ilk gününden itibaren çatışmalarda "önemli bir rol oynadığı" ve "kara birliklerine yönelik tehditleri ortadan kaldırarak birliklerin ilerlemelerini sağladığı" iddia edildi.

İsrail'in, Gazze'nin orta ve güneyine düzenlediği saldırılarda 50 kişi yaşamını yitirdi

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti ile orta kesimindeki Deyr el-Belah kentine düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre en az 50 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail ordusunun ayrıca Deyr el-Belah kentindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladığı ve 10 kişinin öldürüldüğü belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya