İsrail Savaş Kabinesi üyesinin oğlu Gazze'deki çatışmalarda öldü

İsrail Savaş Kabinesi üyesinin oğlu Gazze'deki çatışmalarda öldü
İsrail’in Savaş Kabinesi’nde gözlemci olarak yer alan eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'un oğlu Gal Meir Eisenkot, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çatışmalarda öldü.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 62’nci günde devam ederken, İsrail’in Savaş Kabinesi’nde gözlemci olarak yer alan eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'un 25 yaşındaki oğlu Gal Meir Eisenkot, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çatışmalarda öldü.

İsrailli Binbaşı da Gazze'nin güneyinde öldürüldü

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Bakan ve eski Genelkurmay Başkanı Eisenkot'un oğlu Gal Meir Eisenkot'un (24) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde süren kara çatışmalarında öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, ayrıca 55. Tugay 6623. Keşif Taburu mensubu 34 yaşındaki Binbaşı Jonathan David Deitch’in de Gazze'nin güneyindeki bir çatışmada öldürüldüğüne dikkat çekilerek, 2’si ağır olmak üzere 3 askerin de yaralandığı vurgulandı.

89 İsrail askeri öldü

Öte yandan ordudan bir başka açıklamada, İsrail ordusuna bağlı 6. Tugay 8173. Tabur’dan rütbeli yedek asker 24 yaşındaki Maor Gershoni’nin de dün Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü ifade edildi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne başlattığı kara harekatında bugüne kadar 89 İsrail askeri öldü.

Ne olmuştu?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalara rehine takasları ile ara verilmişti. Ancak İsrail Başbakanı Netenyahu İsrail'in saldırılara yeniden başladığını açıkladı. (Kısa Dalga)

Dünya