İsrail savaş uçakları Yemen’e saldırı düzenledi

İsrail savaş uçakları Yemen’e saldırı düzenledi
İsrail, dün Husilerin Tel Aviv'e düzenlediği saldırının ardından Yemen'e hava saldırısı gerçekleştirdi.

Kısa Dalga - İsrail savaş uçaklarının, Yemen'de Husilerin (Ensarullah Hareketi) kontrolündeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na saldırı düzenlediği belirtildi.

AA'nın haberine göre, Husilere ait el-Mesire televizyon kanalı, "Hudeyde kentinin bir dizi bombayla hedef alındığını" duyurdu. Haberde, Hudeyde Limanı'ndaki petrol depolarına düzenlenen saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğu kaydedildi ancak sayıya ilişkin bilgi verilmedi.

Sosyal medyada, Hudeyde Limanı yakınlarında güçlü patlamalar meydana geldiği, infilak nedeniyle mantar bulutunun yükseldiği görüldü.

"Yüzlerce saldırıya karşı misilleme"

Yemen'deki patlamaların ardından, cuma sabaha karşı Husilerin insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlediği İsrail'e gözler çevrildi. İsrail'den Walla internet sitesine konuşan ABD'li kaynaklar, Yemen'de Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'na İsrail'in saldırdığını belirtti.

İsrail basınında, saldırının İsrail'den Yemen'e düzenlenen ilk saldırı olduğuna dikkat çekildi.

Daha sonra İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Hudeyde kentinde Husilere ait "askeri hedefleri" vurduğu ifade edildi. Açıklamada, Husilerin İsrail'e düzenlediği yüzlerce saldırıya karşı misilleme yapıldığı savunuldu.

İsrail ordusu, vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarılarında herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

"Gazze'ye destek durmayacak"

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam ise sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "İsrail'in, Hudeyde Limanı'ndaki petrol tankları ve elektrik santralinin de aralarında bulunduğu sivil tesisleri hedef alan acımasız saldırısının, Yemen'in Gazze'ye verdiği desteği durdurması için düzenlendiğini" belirtti.

Abdusselam, "Gazze'ye verilen desteğin durması gerçekleşmeyecek bir düştür. Bu saldırı, Yemen halkının ve silahlı kuvvetlerinin sadece kararlılığını ve azmini artıracaktır" ifadesini kullandı.

netanyahu.jpg

Netanyahu saldırıyı izledi

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Yemen'in Kızıldeniz üzerindeki liman kenti Hudeyde'ye düzenlenen hava saldırısı öncesinde İsrail güvenlik kabinesi olağanüstü oturumla toplandı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de içinde yer aldığı kurmay kademesinin toplantısının yaklaşık 4 saat sürdüğü, katılımcılardan toplantıya çağırıldıklarını kimseye bildirmemeleri istendiği aktarıldı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksinde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Halevi ile saldırıyı izlediği anların görüntülerini yayınladı. (Dış haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya