İsrail Savunma Bakanı, askerlerinin Gazze'nin şehir merkezinde olduğunu açıkladı

İsrail Savunma Bakanı, askerlerinin Gazze'nin şehir merkezinde olduğunu açıkladı
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, düzenlediği basın toplantısında, İsrail kuvvetlerinin Gazze'nin şehir merkezinde olduklarını ifade etti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'ye girdiklerini açıkladı.

Bu akşam saatlerinde Tel Aviv'de bir basın toplantısı gerçekleştiren Gallant, ''Gazze Şehri'nin kalbindeyiz'' sözlerini sarf etti.

T24'ün yer verdiği bilgilere göre; İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal etme niyeti olmadığını vurgulayan Gallant, ''Savaştan sonra Gazze'yi İsrail yönetmeyecek ama Hamas da yönetmeyecek'' diye konuştu.

İsrail ordusunun Gazze Şehri'nin merkezine girdiğini ilk kez doğrulayan Gallant, bir kez daha Gazze'deki sivillerin şeridin güneyine gitmesi gerektiğini söyledi.

Gallant, ''İsrail'in Hizbullah ile savaşmaya niyeti yok'' derken, şu ana kadar yaklaşık 70 Hizbullah savaşçısının da öldürüldüğünü dile getirdi.

Gallant, insani ara çağrılarına da kapıyı kapayarak, saldırıların durması için ön koşulun Hamas'ın elindeki rehineleri bırakması olduğunu söyledi.

Gallant, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hamas yenilene ve rehineler evlerine dönene kadar duramayız. Hamas liderlerinden Yahya Sinwar kapana kısıldı." (Kısa Dalga)

Dünya