İsrail ürünleri boykot etti, işine son verildi

İsrail ürünleri boykot etti, işine son verildi
Alman SWR kanalı İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucusu Helen Fares'in görevine son verdi. Fares, bir süpermarketteki paylaşımında, Danone firmasına ait Alpro marka çikolatalı içeceği almak isterken "No Thanks" adlı boykot uygulamasını açıyor...

Güney Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu SWR'nin dijital diyalog formatı "MixTalk "ı sunan Fares'in İsrail ürünlerini boykot etmek için üretilen bir uygulamanın kullanımını paylaşması nedeniyle görevine son verildiği ifade edildi.

Fares, bir süpermarketteki paylaşımında, Danone firmasına ait Alpro marka çikolatalı içeceği almak isterken "No Thanks" adlı boykot uygulamasını açıyor ve şirketin İsrailli start-up'lara yatırım yaptığını belirtilmesi üzerine ürünü rafa geri koyuyor.

Sosyal medya kuralını ihlal ettiği öne sürüldü

Güney Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu SWR ise konuyla ilgili açıklamasında sosyal medya için açık kuralları olduğunu ve "Gazeteciler elbette siyasi bir görüşe sahip olsalar da, SWR'nin bağımsızlığı sosyal medya faaliyetleri nedeniyle tehlikeye atılmamalı veya sorgulanmamalıdır. SWR bu özel durumda bu ilkenin ihlal edildiğini düşünmektedir" ifadeleri kullanıldı.

''Alman medyası Filistin için konuşan sesleri susturmaya çalışıyor''

Görevine son verilen Helen Fares ise Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Alman medyası Filistin için konuşan tüm sesleri susturmaya çalışıyor. Bu yüzden daha fazla ve daha yüksek sesle konuşmamız gerekiyor" dedi (Kısa Dalga)

Dünya