İsrail'de 100 bin kişi Gazze'ye dönük saldırılara 'dur' dedi

İsrail'de 100 bin kişi Gazze'ye dönük saldırılara 'dur' dedi
İsrail'in Gazze'ye dönük saldırıları dün altıncı ayını tamamladı. İsrail'de binlerce insan saldırıların durdurulması için bir yürüyüş düzenledi ve Yürüyüşte Gazze'ye kaçırılan rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya varılması talep edildi.

Tel Aviv ve diğer İsrail şehirlerinde protestolar, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) rehine Elad Katzir'in cesedine ulaşmasının ardından düzenlendi.

Yaklaşık 100 bin kişinin katıldığını eylemlerde, "Özür dileriz Elad" diye sloganlar atıldı.

Hükümet karşıtı protestolara Gazze'deki rehinelerin aileleri de katıldı. Protestocular, hükümetin Hamas ve müttefiklerinin elindeki 130 kadar rehinenin serbest bırakılmasını hala sağlayamaması konusundaki rahatsızlıklarını dile getirdi.

Bir esirin cansız bedeni bulunmuştu

Cumartesi günü erken saatlerde IDF, 7 Ekim'de İsrail'e yapılan saldırıda kaçırılan insanlardan olan Elad Katzir'in cesedini buldu. Katzir'in ocak ayında çekilmiş bir esir videosunda canlı olduğu görülmüştü.

Protestocu Noam Peri, BBC'ye yaptığı değerlendirmede, "Elad Katzir 3 ay boyunca esir olarak hayatta kalmayı başardı. Bugün bizimle olmalıydı. Bugün bizimle olabilirdi" diye konuştu.

Katzir'in kardeşi Carmit Palty Katzir da Elad'ın ölümüyle ilgili olarak İsrail hükümetini suçladı. Kardeşinin taraflar anlaşsa şu anda evde olacağını belirten Carmit Palty Katzir, "Bizim liderlerimiz korkaklar ve siyasi saiklerle kararlar alıyorlar, bu sebeple henüz anlaşmaya varılamadı" dedi. Eylem yaklaşık 50 bölgede sürdü.

Her Cumartesi eylem yapılıyor

İsrail'de bir süredir cumartesi günleri Netanyahu ve hükümetine karşı eylemler düzenleniyor, ancak bu haftakindeki kalabalık dikkati çekti.

Savaşı tetikleyen saldırıların tam altıncı ay dönümü olan pazar günü müzakerecilerin Mısır'ın başkenti Kahire'de buluşarak ateşkes üzerine konuşması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Dünya