İsrail'de yeni Covid alarmı: Ağır hasta sayısı yüzde 95 arttı

İsrail'de yeni Covid alarmı: Ağır hasta sayısı yüzde 95 arttı
İsrail'de dün 10 bini aşkın kişinin Covid testi pozitif çıkarken, ağır hasta sayısı geçen haftaya kıyasla yüzde 95 arttı. Hastanelerde Covid servislerinin yeniden açılması ve kapalı alanda maske zorunluluğunun geri getirilmesi gündemde.

Covid-19 salgınında aldığı sistematik önlemlerle dikkat çeken ve aşılama kampanyasını ilk başlatan ülkelerden biri olan İsrail'de yeniden alarm var. Vaka sayıları 4 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, hastanelerdeki Covid servislerinin yeniden açılması gündemde.

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre dün, 10 bin 202 kişinin testi pozitif çıktı. Şu an 168 kişinin durumunun ağır olduğu, ağır hasta oranının geçen haftadan bu yana yüzde 95 oranında arttığı belirtildi.

Sağlık yetkilileri hastanelere Covid servislerini yeniden açılması için hazırlık yapılması talimatı verirken, kapalı alanda maske zorunluluğunun geri getirebileceği de açıklandı. Okul öncesi yaştaki çocuklara aşı yapılması da gündemde.

İsrail'de vaka sayısı son haftalarda düzenli olarak artıyor. Uzmanlar ise BA.5 varyantının yayılması nedeniyle asıl endişenin, ağır hasta sayısındaki artış olduğunu söylüyor. (Kısa Dalga)

Dünya