İsrail'deki hapishanelerde 44 Filistinli tutuklu gazeteci olduğu açıklandı

İsrail'deki hapishanelerde 44 Filistinli tutuklu gazeteci olduğu açıklandı
Filistinli Gazeteciler Sendikasından yapılan bilgilendirmede, 7 Ekim'den bu yana 41 gazetecinin İsrail tarafından gözaltına alındığı, bunlardan 12'sinin farklı gözaltı sürelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Filistinli Gazeteciler Sendikası tarafından Filistin-İsrail çatışmalarına tanıklık eden gazeteciler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, 29 gazetecinin yanı sıra 7 Ekim öncesi tutuklanan 15 gazetecinin de tutukluluğunun sürmesiyle İsrail hapishanelerinde toplam 44 basın mensubunun "idari tutukluluk" uygulamayla gözaltında tutulduğu kaydedildi.

İDARİ TUTUKLULUK NEDİR?

Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; "İdari tutukluluk", İsrail’in, Filistinlileri, hiçbir suçlama yöneltilmeksizin alıkoyması olarak ifade ediliyor.

Filistinliler, haklarındaki suçlamayı öğrenemeden ve kendilerini savunma hakkından mahrum şekilde 6 aya kadar hapse atılabiliyor.

Bu süreden sonra askeri mahkemeye sevk edilen ancak suçlamalardan habersiz bir Filistinlinin tutukluluk süresi 5 yıla kadar defalarca uzatılabiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya