İsrail'den Mülteci Kampına hava saldırısı: 71 ölü, 300 yaralı

İsrail'den Mülteci Kampına hava saldırısı: 71 ölü, 300 yaralı
İsrail, Gazze’nin Han Yunus bölgesinin batısında bulunan El Mavasi mülteci kampına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi.

Kısa Dalga- İsrail'in 'güvenli bölge' ilan edilen El Mavasi mülteci kampına yönelik bir hava saldırısında sağlık ekiplerinin aktardığı bilgilere göre,en az 71 kişinin öldürüldüğünü ve 300'den fazla yaralının olduğu duyuruldu.

El Mavasi mülteci kampı 'Güvenli Bölge' ilan edilmişti

El Mavasi kampı, İsrail güçlerince "güvenli bölge" olarak belirlenmişti. Savaştan kaçan çok sayıda sivil, bu bölgeye yerleşmişti.İsrail güçleri, daha önce güvenli bölge olarak belirlenen El Mavasi'yi vurmakla, yerinden edilmiş Filistinli sivilleri kasıtlı olarak hedef almakla suçlanıyor.

el-massavi.jpg

Ölü sayısında artış bekleniyor

Han Yunus’taki Nasser Hastanesi yetkilileri, hastanenin daha fazla yaralıyı bakacak kapasitesi olmadığını ifade etti. Sağlık ekipleri, ölü sayısında artış olabileceğini bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilere göre, Gazze’de 7 Ekim’den sonra başlayan İsrail saldırılarında toplamda 38 bin 345 kişi hayatını kaybetti.

El Mavasi güvenli bölgesi neresidir?

El Mavasi, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah ile Deyr el-Balah arasında yer alan bir bölgedir. İsrail ve Mısır tarafından Filistinli sivillerin çatışmalardan korunması amacıyla oluşturulan bir güvenli bölge olarak tanımlanmıştır. Bu bölge, Filistinlilerin yoğun İsrail saldırılarından kaçmaları ve geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması için tasarlanmıştır.(Dış Haber Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya