İsrail'den Türkiye'ye seyahat uyarısı: 'İran intikam saldırısı düzenleyebilir'

İsrail'den Türkiye'ye seyahat uyarısı: 'İran intikam saldırısı düzenleyebilir'
İsrail hükümeti, vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Açıklamada, İranlı Albay Seyyad Hodayi'nin suikastla öldürülmesi sonrası 'İran'ın Türkiye'deki İsraillilere intikam saldırısı düzenleyebileceği' savunuldu.

İsrail hükümeti, vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptı. Açıklamada, İranlı albay Seyyad Hodayi'nin geçtiğimiz hafta suikastla öldürülmesi sonrası Türkiye'deki İsrailli turistlere 'intikam saldırıları' düzenlenebileceği belirtildi.

İran Devrim Muhafızları mensubu Albay Seyyad Hodayi'nin geçtiğimiz hafta Tahran'da suikastla öldürülmüştü. Devrim Muhafızları, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarak intikam alınacağı yönünde bir açıklama yapmıştı.

İsrail Ulusal Konseyi ise bu tehditlerin karşısında, normalleşme adımları sonrası İsrailli turistler için yeniden popüler bir rota haline gelen Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptı. Açıklamada 'Tahran'ın Türkiye'deki turistlere zarar vermenin yollarını arıyor olabileceği' belirtildi; Türkiye 'yüksek riskli bir ülke' olarak sınıflandırıldı.

İsrail'in uzun süredir dünya çapındaki vatandaşlarına karşı saldırılar planlamakla suçladığı Hodayi, geçtiğimiz hafta Tahran'daki evinin yakınlarında motosikletle gelen iki kişi tarafından vurularak öldürülmüştü.

İran bu suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, istihbarat teşkilatı Mossad'ın denetiminden sorunlu olan İsrail Başbakanı Naftali Bennett konuyla ilgili yorum yapmamıştı. Bununla birlikte Bennett dün, "İran'ın İsraillilere saldırı düzenlemenin bedelini ödeyeceğini" söylemişti. (Kısa Dalga)

Dünya