İsrail'e ihracat iddiaları ile gündeme gelen Bilal Erdoğan İsrail'in Gazze saldırılarını eleştirdi

İsrail'e ihracat iddiaları ile gündeme gelen Bilal Erdoğan İsrail'in Gazze saldırılarını eleştirdi
İsrail'e gemilerle ihracat iddiasıyla gündeme gelen Bilal Erdoğan, "Gazze'de, Filistin'de İsrail'in görülmemiş bir soykırım muamelesine Filistinlileri tabi tuttuğunu görüyoruz." dedi.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik olarak başlattığı saldırılar devam ederken, Gazeteci Metin Cihan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğulları Bilal ve Ahmet Burak Erdoğan'ın sahibi olduğu şirketlere ait gemilerle İsrail'e ihracat yapmaya devam edildiğini iddia etti.

İddiaların odağındaki Bilal Erdoğan ise, İlim Yayma Ödülleri Akademik Tanıtım Toplantısı'nda, "Gazze'de ve Filistin'de İsrail'in görülmemiş bir soykırım muamelesine Filistinlileri tabi tuttuğunu görüyoruz. İşgal edilmiş topraklarda yaşamak yetmedi." dedi.

"ABD veto kararıyla suçları doğrudan kabul etmiştir"

Batı'nın Gazze konusunda takındığı tutumu da eleştiren Bilal Erdoğan, "Uluslararası sistem dedikleri sistem tamamen çökmüş vaziyette. Burada özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin BM Güvenlik Konseyi'nde alınan kararı tek başına veto etmesi bütün bu suçların doğrudan ortağı olduğunu da kabul etmesi anlamına gelmiştir." dedi.

"Uluslararası sistem çökmüş vaziyette"

Bilal Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunlar olurken dünyanın bir tarafında bize çok uzak olmayan Gazze'de ve Filistin'de İsrail'in görülmemiş bir soykırım muamelesine Filistinlileri tabi tuttuğunu görüyoruz. İşgal edilmiş topraklarda yaşamak yetmedi. İşte dönem dönem bu kıyımlara İsrail başlayıp maalesef insanlığın vicdanında artık açılan yaralar onarılamaz noktaya geldi. Bütün bir uluslararası kural temelli, uluslararası sistem dedikleri sistem tamamen çökmüş vaziyette. Geldiğimiz nokta itibariyle ne Birleşmiş Milletler ne imzalanmış imza altına alınmış savaş suçlarını düzenleyen konvansiyonlar, anlaşmalar hiçbir anlam ifade etmez hale gelmiş durumda. Burada özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin BM Güvenlik Konseyi'nde alınan kararı tek başına veto etmesi -sade bir ateşkes kararından bahsediyoruz-, bunu tek başına veto etmesi Amerika'nın bütün bu suçların doğrudan ortağı olduğunu da kabul etmesi anlamına gelmiştir. Artık kendi kurallarını da çiğneyerek normalde kongre onayı olmadan vermemesi gereken mühimmatı da İsrail'e verme kararı almıştır. Bunun da bu şekilde tespit edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum." dedi. (DHA)

Gündem