İsrail'in Filistin saldırılarında can kaybı 20 bine yaklaştı

İsrail'in Filistin saldırılarında can kaybı 20 bine yaklaştı
İsrail'in Filistin saldırıları 73'üncü gününe girdi. Can kaybı 19 bin 453’e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Son 24 saatte 151 kişi hayatını kaybetti"

İsrail'in saldırıları sonucu son 24 saatte 151 kişinin hayatını kaybettiği, 313 kişinin yaralandığını duyuran El-Kudra, Gazze Şeridi’nde ölenlerin sayısının 19 bin 453’e, yaralı sayısının 52 bin 286’ya yükseldiğini açıkladı.

Artı Gerçek haberine göre Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ise insani yardım ve bombalanan sağlık kuruluşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dujarric, bölgeye yardım TIR'ları girse de silahlar susmadığı ve bombalamalar devam ettiği müddetçe yardım dağıtımının çok zor olmaya devam edeceğini vurguladı.

Dünden itibaren Gazze'ye yardımların hem Refah hem de Kerem Şalom sınır kapılarından girmeye başladığını aktaran Dujarric, "Bu olumlu bir gelişme olsa da, çatışma devam ederken insanların ihtiyaçlarını karşılayacak yardımları sağlamak için koşullar uygun değil." dedi.

Dujarric, BM Güvenlik Konseyi'nden çıkacak güçlü bir mesajın yardımlar konusunu kolaylaştıracağına da işaret etti.

"Şifa hastanesinin acil bölümü kan gölü"

BM'nin ortak bir misyonunun Cumartesi günü Gazze'nin kuzeyine ulaştığını ve yaklaşık 500 kişi için sağlık malzemesi götürüldüğünü kaydeden Dujarric,

"Dünya Sağlık Örgütü, Şifa Hastanesi'nin çok kısıtlı hizmet verebildiğini aktardı. BM ekibi, her dakika yeni hastanın geldiği ve yüzlerce yaralının bulunduğu hastanenin acil bölümünü 'kan gölü' olarak tanımlıyor."

Dujarric son olarak, Şifa Hastanesi dahil Gazze Şeridi'ndeki tüm hastanelerin acilen restore edilmesi gerektiğinin altını çizdi. (Kısa Dalga)

Gündem