İsrail'in Gazze saldırılarında ölü sayısı 30'u geçti

İsrail'in Gazze saldırılarında ölü sayısı 30'u geçti
İsrail’in Gazze'de İslami Cihad'a karşı başlattığı hava saldırılarında ölü sayısı artıyor.

İsrail'in Gazze'de İslami Cihad'a operasyon gerekçesiyle düzenlediği hava saldırıları üçüncü gününe girdi. Gazze'de çoçukların ve İslami Cihat üst yöneticisi Halid Mansur'un da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

İslami Cihad'dan yapılan açıklamada, dün gece düzenlenen saldırılarda örgütün üst düzey komutanlarından Halid Mansur ve iki yardımcısının yanı sıra beş sivilin öldüğü açıklandı. Cuma gününden bu yana saldırılarda en az 20'si sivil olmak üzere yaklaşık 30 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilirken, İslami Cihad'dan "Düşmanın yerleşimleri bombalanmadan kanlarının kurumasına izin verilmeyecek" açıklaması geldi.

Gerilim, İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da üst düzey bir İslami Cihad konutanını gözaltına almasının ardından patlak vermişti. Gazze merkezli İslami Cihad İsrail'e roket fırlatırken, İsrail ordusu da bölgeye hava saldırılarını başlatmıştı. Gazze'den ise üç günde 100'den fazla roket atıldığı, bunların büyük kısmının Demir Kubbe isimli hava savunma sistemine takıldığı belirtildi. Bununla birlikte, Kudüs'ün doğusu ve Tel Aviv'de sirenlerin çaldığı aktarıldı.

İsrail'de, Başbakanı Yair Lapid’in kasım ayındaki genel seçimler öncesinde operasyonla sağ seçmene mesaj vermeye çalıştığı yorumları da yapılıyor. (Kısa Dalga)

Dünya