İsrail'i protesto için konsolosluk önünde arabalarını yaktılar

İsrail'i protesto için konsolosluk önünde arabalarını yaktılar
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto eden bir çift, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde otomobillerini yaktı. Arabanın yanma görüntülerini kamera ile görüntüleyen çift "Gerekirse bu yolda şehit oluruz eşimle, hiç önemli değil, yeter ki bu gözyaşları dinsin" dedi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto eden Ahmet ve Dora Altınbaşak çifti, tepkilerini göstermek için İsrail'in Levent'teki bakonsolosluğu önünde otomobillerini yaktı. Yaklaşık 350 bin lira değerindeki araçlarını yakan çift, metrobüsle evlerine döndü. Ahmet Altınbaşak,  "Feda olsun, uçağım da olsa inanın aynı şeyi yapmak isterdim" dedi.

ARACIN YANIŞINI CEP TELEFONUYLA ÇEKTİLER

Dora Altınbaşak, aracın yanışını kayıt altına alırken tepkisini ise, "Şu anda İsrail Başkonsolosluğu önünde aracımızı yakıyoruz. Canı yanan Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz bunu. Orada ağlayan çocuklar için yapıyoruz. Anaları babaları gözyaşları içinde ölen çocuklar için yapıyoruz. İsrail'de işkence çeken Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Gazze'deki işkence için yapıyoruz. Gerekirse bu yolda şehit de oluruz. Hiç önemli değil. Yeter ki onların gözyaşları dinsin, yeter ki aileler ağlamasın, yeter ki çocuklar ağlamasın. Müslümanlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Yarın bayram. Bayramı göremeden ölen çocuklar var" sözleriyle dile getirdi.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangın kısa sürüde söndürülürken otomobili yakan çift ise gözaltına alındı. Çift ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (ANKA/DHA)



Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.