İsrail'le normalleşme sürecinde kritik adım: Karşılıklı büyükelçi atanacak

İsrail'le normalleşme sürecinde kritik adım: Karşılıklı büyükelçi atanacak
İsrail ile Türkiye arasındaki normalleşme sürecinde kritik bir adım atıldı. İki ülkeden eş zamanlı yapılan açıklamada, tam diplomatik temsilin yeniden tesis edileceği ve karşılıklı büyükelçi atanacağı belirtildi.

İsrail'le Türkiye arasında geçtiğimiz aylarda başlayan normalleşme sürecinde en kritik dönemeçlerden biri dönüldü. İki ülkenin eş zamanlı olarak yaptığı açıklamada, 2018 yılında maslahatgüzar düzeyine indirilen diplomatik ilişkileri yeniden büyükelçi seviyesine çıkaracağı ilan edildi.

ÇAVUŞOĞLU: CUMHURBAŞKANIMIZA ARZ ETTİKTEN SONRA SÜREÇ BAŞLAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye olarak İsrail’e Büyükelçi atama kararı aldık. Önümüzdeki süreçte atayacağımız büyükelçiler konusunu Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra süreç resmen başlamış olacak" dedi.

Çavuşoğlu, "Yeni hükümet göreve geldikten sonra İsrail ile bir diyalog süreci başlamıştı. Sayın Herzog'un Türkiye ziyareti benim İsrail ziyaretim ile süreç devam etti. İlişkilerin normalleşmesi konusunda atacağımız adımlar içinde büyükelçilerin atanması da vardı. Daha önce bu konuda çalışmalara başlattığımızı duyurmuştuk" ifadelerini kullandı.

İSRAİL: BÖLGESEL İSTİKRARA KATKIDA BULUNACAK

İsrail Başbakanı Yair Lapid'in ofisinden yapılan açıklamadaysa, İsrail ile Türkiye'nin tam diplomatik ilişkileri yeniden tesis etme kararı aldığı ve karşılıklı büyükelçi ataması yapılacağı belirtildi.

Lapid'in açıklamasında, "İlişkilerin seviyesini yükseltmek, iki halk arasındaki ilişkilerin derinleşmesine, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin genişlemesine ve bölgesel istikrara katkıda bulunacaktır" denildi. (Kısa Dalga)

Dünya