İstanbul Başsavcılığı, İmamoğlu'na soruşturma için İçişleri'nden izin istemiş

İstanbul Başsavcılığı, İmamoğlu'na soruşturma için İçişleri'nden izin istemiş
İBB Başkanı İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan sonra şimdi de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında " görevini kötüye kullandığına yönelik ihbarlar kayda alınması üzerine, ilgilinin kamu görevlisi olması nedeniyle yasal zorunluluk gereğince İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma açılması için izin istenmiştir” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme-soruşturma haberleriyle ilgili olarak, "Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi'ni ziyareti sırasında saygısızlık yaptığına ve HDP Belediye başkanlarını ziyaret ederek görevini kötüye kullandığına yönelik ihbarlar kayda alınması üzerine, ilgilinin kamu görevlisi olması nedeniyle yasal zorunluluk gereğince İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma açılması için izin istenmiştir” açıklamasını yaptı.

"Elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı" ve "HDP'li belediyeleri ziyaret ederek görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açıldığı yolundaki haberler üzerine İçişleri Bakanlığı'nın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaptı. Açıklamada, "Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi'ni ziyareti sırasında saygısızlık yaptığına ve HDP Belediye başkanlarını ziyaret ederek görevini kötüye kullandığına yönelik ihbarların kayda alınması üzerine, ilgilinin kamu görevlisi olması nedeniyle yasal zorunluluk gereğince İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma açılması için izin istenmiştir” denildi.

İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu'na soruşturmayı doğruladı/TIKLAYIN

İBB Başkanı İmamoğlu, geçen yıl İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde gerçekleşen anma törenine katılmıştı. Bu sırada Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun Türbesi’ni ziyaret eden İmamoğlu’nun bahçede yürürken ellerini arkasından bağladığı bir fotoğraf ve videonun yayınlanması üzerine İçişleri Bakanlığı'nın mülkiye müfettişi görevlendirdiği bilgisi edinilmişti. (ANKA) 

 

Gündem