İstanbul Emniyetinden garip Hüda Kaya açıklaması

İstanbul Emniyetinden garip Hüda Kaya açıklaması
İstanbul Emniyeti dün gece tutuklanan eski HDP Milletvekili Hüda Kaya hakkında, "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme suçlarından aranması olduğu tespit edilmiş şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" açıklamasını yapması dikkat çekti.

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Kobani eylemlerine ilişkin soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkemece dün gece tutuklandı.

İstanbul Emniyeti görüntüleri paylaştı, isim vermedi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın havaalanında gözaltına alınmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada Hüda Kaya’nın ismine yer vermeyerek aranan bir kadının yakalandığını duyurdu.

Emniyetin açıklamasında Hüda Kaya’nın Kobanê davasında yargılandığı suçlara ilişkin bir döküm de verildi. Ancak açıklamada yakalanan kişinin Hüda Kaya olduğu belirtilmedi. Emniyetten ajanslara verilen fotoğraflarda ise Hüda Kaya'nın uzaktan gözaltına alınma görüntüleri paylaşıldı. Emniyet tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Yakalanmamak amacıyla öldürme suçlarından aranması'

"İstanbul Havalimanı VIP Pasaport kontrol noktasında yapılan işlemler sırasında İstanbul-Hamburg uçuşu ile ülkemizden çıkış yapmak üzere pasaport kontrol noktasına gelen H.K. isimli yolcunun yapılan kontrollerinde, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma, Var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak yol kesmek suretiyle terör örgütüne yarar sağlama, Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme suçlarından aranması olduğu tespit edilmiş şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan H.D. isimli şahıs tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir."

HEDEP tutuklamaya tepki göstermişti: 'İntikam siyasetinin sonucu'

HEDEP'in sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan parti açıklamasında ise kararın intikam niteliğinde olduğu vurgulandı. HEDEP, tutuklamaya ilişkin değerlendirmesinde şu sözleri kullandı:

"Önceki dönem milletvekilimiz Hüda Kaya bugün gözaltına alınarak tutuklandı. Hüda Kaya, her dönem hak savunucusu kimliği ile dikkat çekmiş, hiçbir zaman egemenlerin baskılarına boyun eğmemiş bir yol arkadaşımızdır. Gözaltına alınıp tutuklanması da iktidarın partimize, siyasetimize, kendisi gibi düşünmeyenlere ve teslim olmayan toplumsal kesimlere yönelik intikam siyasetinin sonucudur."

Gündem