İstanbul Havalimanı metrosu kasım ayında açılacak

İstanbul Havalimanı metrosu kasım ayında açılacak
Bakan Karaismailoğlu, "Hedefimiz Kasım ayında vatandaşlarımızı İstanbul Havalimanı'na metro ile ulaştırmak" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunun açılış tarihini açıkladı.

Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı Metro Şantiyesi'ni ziyaret eden Karaismailoğlu, bu yıl 3 metro hattının daha açılacağını söyledi. Karaismailoğlu şöyle konuştu:

İBB'YE ELEŞTİRİ: MAALESEF ÇALIŞMALAR YAVAŞ GİDİYOR

"İstanbul'un metrolarının yüzde 50'sinden fazlasını vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu yıl içinde 3 metro hattımızı açıyoruz. Kasım ayında İstanbul Havalimanı metrosunu açıyoruz. Bunun yanında İBB'de devam eden 100 km'lik metro hattı vardı, keşke çalışmalar düzgün gitseydi ama maalesef çalışmalar yavaş gidiyor. O metrolar bu hızla 10 yılda zor biter. 2019 yerel seçimlerine kadar hepsi hazırlanmıştı ama maalesef yeni gelen zihniyetin inadı nedeniyle bu metrolar İstanbulluların hizmetine sunulamamaktadır."

İSTANBUL HAVALİMANI METRO-YHT TRENİ BİRBİRİNE ENTEGRE OLACAK

"Ankara'da, Bursa'da, Kocaeli'de de çalışmalarımız devam ediyor. Bugün önemli bir gün bizim için. Burası İstanbul Havalimanı Metro İstasyonu... İstanbul Havalimanı Metro-YHT treni birbirine entegre olacak. İnşallah kasım ayı içinde sizlerle tekrar burada buluşarak bu büyük projeyi İstanbullulara sunmanın gururunu yaşayacağız." (Kısa Dalga)

Gündem