İstanbul için uyarı üstüne uyarı: Sibirya soğuğu ve kar fırtınası

İstanbul için uyarı üstüne uyarı: Sibirya soğuğu ve kar fırtınası
Sağanak yağış ve rüzgarın etkisini göstermeye başladığı kentte Sibirya soğukları kar fırtınasının güçlü olması bekleniyor.

İstanbul günlerdir pazar günü etkisini göstermeye başlayacak kar fırtınasına hazırlanıyor. Sağanak yağış ve rüzgarın etkisini göstermeye başladığı kentte Sibirya soğukları kar fırtınasının güçlü olması bekleniyor.

* Kuvvetli fırtınanın özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası'nda etkili olması beklenirken fırtına Marmara Bölgesi'ndeki birçok il de fırtına etkisi altına alacak.

* Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın sabah saatlerinden sonra İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova'nın batısında, kuzeyden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 kilometre/saat), İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise yer yer tam fırtına (80-100 kilometre/saat) şeklinde eseceği öngörülüyor.

* Fırtınayla birlikte ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

* Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Marmara Bölgesi'nin batısı için fırtına uyarısı yapılırken, İstanbul için yapılan uyarıda ise turuncu kod verildi.

* Türk Hava Yolları'ndan 5 ve 6 Şubat tarihli uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı.

* İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Meteorolojik verilere göre pazar günü İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtınanın (60-80 km/s), Avrupa Yakası'nda yer yer tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olalım" dedi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. İDO'dan yapılan duyuruda, "Bursa-Yenikapı-Kadıköy seferi, Bandırma-Yenikapı-Kadıköy seferi ve Kabataş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa" seferinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

(Kısa Dalga)

Gündem