İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepkiler: “Kadınlar sizi affetmeyecek"

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepkiler: “Kadınlar sizi affetmeyecek"
Kadın örgütleri istanbul Sözleşmesi'nden çıkma kararını protesto etmek için sosyal medyadan çağrı yaptı. Kararın geri çekilmesi talebiyle Ankara, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yapılacak.

 

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına sosyal medyada çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, "İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıranlara karşı topyekûn mücadeleye çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim “AKP hükümeti ne kadar zor durumda ki toplumun çok ufak bir kesimini dikkate alarak milyonlarca kadının hayatını riske attı. Kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’ni fesih ettiğini ilan etti. Milyonlarca kadını yok sayamazsınız, evlere kapatamazsınız, sokaklardan, meydanlardan silemezsiniz” dedi.

 Ataselim, Türkiye’nin dört bir yanında “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” sloganıyla bugün (20 Mart) sokaklarda olacaklarını kaydetti. Kadın örgütleri de kararı protesto etmek için sosyal medyadan çağrı yaptı. Kararın geri çekilmesi talebiyle Ankara, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yapılacak eylemler il il şu şekilde:

 

*İstanbul Kadıköy, saat 15.00

*Ankara Çankaya Belediyesi önü, saat 15.00

*Eskişehir Dublin önü, saat 15.30

*Antalya Attalos Heykeli, saat 15.00

*Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı, saat 14.30

* Tokat Cumhuriyet Meydanı, saat 15.30

*Muğla Sınırsızlık Meydanı, saat 15.00

*Muğla/Fethiye Kültür Merkezi Önü, saat 18.00

*Kocaeli İzmit Yürüyüş Yolu, McDonald's Önü, saat 18.30

*Ordu Ceren Özdemir Meydanı, saat 14.30

*Çorum Saat Kulesi Meydanı, saat 13.00


Sosyal medyada bazı tepkiler şöyle:

















Gündem