İstanbul Valiliği: "Kadıköy'de gösterilere katılan 5 kişi yakalandı"

İstanbul Valiliği: "Kadıköy'de gösterilere katılan 5 kişi yakalandı"
İstanbul Valiliği, Kadıköy'deki gösterilere katılan 5 kişinin yakalandığını, 3 kişinin de arandığını bildirdi.

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gözaltılar sonrası Kadıköy'deki gösterilere katılan 5 kişinin yakalandığını, 3 kişinin de arandığını bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, '1 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişindeki eylemde 159 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için 2 Şubat'ta Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda eylem yapmaya çalışan gruptan polis araçlarını taşlayan ve onların görev yapmasını engellemeye çalışan, çöp konteynırlarını devirip yakan ve çevreye zarar veren (8) şüphelinin' belirlenerek, yakalanması yönünde çalışma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda Y.A.K, N.E, M.C.D, Ö.Ş, A.K. isimli 5 şüpheli yakalandı. 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Ne olmuştu?

Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlük binasının bulunduğu ve öğrencilerin bir aydır protesto için çeşitli etkinlikler düzenlediği Güney Kampüs'e polis girmiş, 159 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 108'i polis sorgularının ardından, 51 öğrenci de adli makamlarca adli kontrolle serbest kaldı.

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere destek için 2 Şubat Salı günü Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan gruplara polis müdahale etti. Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde toplamda 104 kişi gözaltına alındı.  Bunlardan 82’si serbest kalırken 23 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

(ANKA)

 

Gündem