İstanbul Valisi'nden sahipsiz sokak hayvanları açıklaması

İstanbul Valisi'nden sahipsiz sokak hayvanları açıklaması
İstanbul Valisi Davut Gül, ilçe belediye başkanları ve resmi kurumların il ve ilçe müdürleriyle değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda sokak hayvanlarıyla ilgili de konuşan Gül, hayvan barınaklarının sayısının ve kapasitesinin artırılmasının da mevcut sorunu dizginleme noktasında sonuç verebileceğini belirtti.

Resmi kurumların il ve ilçe müdürleri, ilçe belediye başkanlarıyla değerlendirme toplantısında bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da artan ekmek fiyatlarına tepki gösterirken, sokak hayvanları konusuna da değindi.

İl genelinde bazı bölgelerde 10 liradan satılan ekmekle ilgili açıklama yapan Gül, "Kimi yerde 9 liraya, 10 liraya ekmek satışı yapılıyor. Bu konuda halkımızı mağdur etmemek adına Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

dha-1b67d43baa6f127fdab9dfeab9f446aa-3.jpg

'En olmayacak durum şu anki durum'

Toplantıyla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "İstanbul Valisi Davut Gül, sokak hayvanları konusundaki en olmaması gereken senaryonun şu anki durum olduğunu dile getirdi. Kısırlaştırmanın en kesin çözüm olduğunu söyleyen Gül, hayvan barınaklarının sayısının ve kapasitesinin artırılmasının da mevcut sorunu dizginleme noktasında sonuç verebileceğini belirtti. İstanbul'da kurulacak hayvan barınaklarının finansman ihtiyacına tüm belediyelerin katkı sunması gerektiğini vurgulayan İstanbul Valisi Davut Gül, konuyla ilgili tüm çözüm önerilerinin masaya yatırılacağını" ifadelerine yer verildi. (DHA)

Gündem