İstanbul'da 76 tescilli yapı vakıflara devredilmiş

İstanbul'da 76 tescilli yapı vakıflara devredilmiş
Gezi Parkı'nın vakıflara devredilmesiyle tartışma yaratan taşınmazların devri meslesinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İstanbul’da toplam 76 tescilli yapı vakıflara devredilmiş.

İstanbul’da toplam 76 tescilli yapının vakıflara devredildiği ortaya çıktı. Gezi Parkı'nın vakıflara devredilmesiyle tartışmalara neden olan taşınmazların devri meselesinde çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. 

Diken'den Canan Coşkun imzalı habere göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye geneline 1014 taşınmazın mazbut vakıflara devredildiğini duyurmuştu. Diken’in ulaştığı bilgiye göre bunlardan 76’sı İstanbul’da. Söz konusu yapılar arasında Sultanahmet, Ayasofya, Süleymaniye, Fatih ve Teşvikiye camileri, Galata Kulesi, Akaretler, Paşakapısı Cezaevi, Sansaryan Han, Sepetçiler Kasrı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi de bulunuyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1’inci ve 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün envanterinde bulunan yapıların ne zaman ve hangi vakfa devredildiği konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Söz konusu yapılardan bazıları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın envanter arşivine göre geçmiş yıllarda tescillenmiş, bazıları ise envanter listesinde yer almıyor.

Sivil toplum kuruluşları, bu yapıların devir işlemiyle özelleştirileceği uyarısında bulunmuştu.


Gündem