Fiş isteyen avukata takside taciz

Fiş isteyen avukata takside taciz
İstanbul'da taksiye binen avukat Emine Özhasar, tacize uğradı. Özhasar, kendisine, "Beni çıplak görmek ister misin?" diyen taksici hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Hukuk Birimi avukatlarından Emine Özhasar, Anayasa Mahkemesi (AYM) başvuru yapmak üzere İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne gitmek için Taksim'de bindiği takside tacize uğradı.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Hukuk Birimi avukatlarından Emine Özhasar, bir gazetecinin yargılandığı dava kapsamında Anayasa Mahkemesi (AYM) başvuru yapmak üzere bugün saat 12.51 civarında İstanbul Gümüşsuyu’ndan taksiye bindi.

'Beni çıplak görmek ister misin?'

T24'ten Sibel Yükler'in haberine göre fiş istediğini belirten Özhasar'ı taksi şoförü “Ben 18 yıllık taksiciyim, fiş diye bir şeyi hiç duymadım, fiş diye bir şey yok” diyerek reddetti. Fiş vermenin yasal bir zorunluluk olduğunu söyleyen Özhasar'a “Ben 66 yaşındayım" diye karşılık veren taksi şoförü, ardından "Sen küçük duruyorsun, 18 yaşında anca varsın. Beni çıplak görmek ister misin?” ifadeleriyle tacizde bulundu.

'Beni kaçırıyor' diye bağırarak yardım istedi

Tacize uğrayan Özhasar, taksicinden hemen arabayı durdurmasını istedi ancak durmadı. Korkuya kapılan Özhasar, Gümüşsuyu Caddesi üzerindeyken seyir halindeki aracın kapısını açıp “Beni kaçırıyor” diye bağırarak yardım istedi. Bir süre daha aracı sürmeye devam eden taksici, yoldaki insanların dikkat kesildiğini fark edince aracı durdurdu. Özhasar, taksiden can havliyle inip kurtulabildi.

Taksicinin tacizi nedeniyle araçtan can havliyle inen Özhasar'ın Anayasa Mahkemesi başvuru dosyası ise takside kaldı. Avukat Özhasar ve MLSA Hukuk Birimi, taksi şoförü hakkında suç duyurusu yapacak. (Kısa Dalga)

Kadın