İstanbul'da bildik sahneler: Taksiye binebilmek için dakikalarca pazarlık

İstanbul'da bildik sahneler: Taksiye binebilmek için dakikalarca pazarlık
İstanbul'un taksi sorunu devam ediyor. Fatih ilçesinin turistik semti Eminönü'nde vatandaşlar yine dakikalarca taksiye binemedi.

İstanbul'un en yoğun noktalarından Eminönü'nde taksilerle ilgili yine benzer görüntüler ortaya çıktı. Taksiciler birçok kişiyi "Değişim saati" diyerek almadı.

Soğuk havada birçok kişi uzun süre taksi beklemek zorunda kaldı. Değişim saati bahanesine rağmen taksiye binebilmek için şoförle dakikalarca pazarlık yapanlar dikkat çekti.

Taksiye binmek isteyenler uzun süre nereye gidecekleri ve ücret konusunda sürücülerle pazarlık yaptı. Bazıları taksiye binebilirken bazıları ise başka taksi beklemek zorunda kaldı.

'Nereye gittiğini sormadı'

Taksiye alınmayan bir kişi, "Bir bekliyoruz diğeri müsait değiliz diyor. Sultanahmet Meydanı'ndan Eminönü'ne kadar taksi bulamadık. Almıyorlar. Uygun bir profilde değiliz. Nereye gittiğimi sormadı bile" diye konuştu.

'Müşteri kendini belli ediyor'

Taksici Osman Sarıtepe ise şunlar söyledi: "Nereye gittiğini bile sormadım. Değişim saatimdeyim. Kendi istikametime doğru gideceğim. Kendi yolumda gideceğim birisi olursa yolcu olarak alacağım. Bana 'Müsait misiniz' diye sordu bende 'Değilim' dedim. Nereye gittiğini tahmin ettim. Müşteri kendini belli ediyor." (DHA)

Gündem