İstanbul'da ekmek fiyatı kaç lira? İTO ve fırıncılardan açıklama

İstanbul'da ekmek fiyatı kaç lira? İTO ve fırıncılardan açıklama
İstanbul'da ekmek fiyatının 5 TL'ye çıkacağı açıklamalarına karşın İstanbul Ticaret Odası, yeni tarife başvurusu sonuçlanana kadar ekmeğin fiyatının 3 TL olacağını açıkladı. Fırıncılar ekmeğin 4 TL olması talebinin kabul edildiğini duyurdu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'da ekmeğin 5 TL olacağına yönelik iddialara yanıt verdi.

Avdagiç, "Azami Ekmek Fiyat Tarifesi'nin güncellenmesi için Ticaret Bakanlığı’mıza başvuru yapılmıştır. Bu başvuru süreci sonuçlanana kadar İstanbul'da 210 gram ekmeğin fiyatı 3 TL'dir. Bunun dışında 'ekmeğe zam' haberlerine itibar edilmemesini önemle rica ederiz" dedi.

Avdagiç'in açıklamasına karşın İstanbul'un birçok yerinde uzun süredir 4,5 liradan satılan ekmek, bazı yerlerde bugünden itibaren 5 liradan satışa çıkarıldı.

FIRINCILAR: 4 TL TALEBİMİZ UYGUN BULUNDU

İstanbul Ekmek Fırıncıları Sanatkarları ve Ekmek Satıcıları Esnaf Odası'ndan da açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul'daki ekmek tarifesine ilişkin gerçeği yansıtmayan bilgilere karşın kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. İstanbul'da en son ve geçerli olan tarife 11 Mart 2022 tarihinde 210 gram ekmek 3 TL, bin gramı 14,28 TL olacak şekilde belirlenmiştir. O tarihten bu tarihe kadar ilimizde ekmek fiyatlarına ilişkin Azami Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu tarafından tarife değişikliğine yönelik yeni bir karar alınmamış ve kamuoyunda bahsi geçen fiyatlarda bir tarifeye onay verilmemiştir. Yeni bir tarife için ise ilgili kurumlar nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir. 210 gram ekmeğin 4 TL olması yönündeki talebimiz de Azami Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu'nca uygun bulunmuş. Tarifenin geçerli olması için ilgili kurumlar tarafından onay beklenmektedir." (Kısa Dalga)

Gündem