Anket: İstanbul'da 'İmamoğlu'na oy verir misiniz?' sorusunda kritik sonuç

Anket: İstanbul'da 'İmamoğlu'na oy verir misiniz?' sorusunda kritik sonuç
Geçen haftaki AK Parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanmak istediklerine dair söyleminin ardından Ekrem İmamoğlu ile ilgili yapılan anketler hız kazandı. MAK Araştırmanın yaptığı ankette İmamoğlu'na oy veririm diyenlerle oy vermem diyenler arasında yüzde 2'lik bir fark ortaya çıktı.

Bir önceki yerel seçimde 'İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır' diyen, partisinin son grup toplantısında da İstanbul'u kazanmak istediklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından seçim anketleri de ardı arkasına gelmeye başladı.

MAK Araştırma'nın Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptığı anket de, çok merak edilen İmamoğlu oylarına dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Yüzde 43 'İmamoğlu'na oy veririm' dedi

MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'ın TGRT Ana Haber'de paylaştığı son ankette bugün seçim yapılsa Ekrem İmamoğlu'na oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 28, oy veririm diyenlerin oranı da yüzde 15 oldu. Böylece ankete katılanların yüzde 43'ü İmamoğlu'na oy vereceğini söyledi. Ankete katılanların yüzde 25'i ise 'kesinlikle oy vermem' ve yüzde 16'sı 'oy vermem' seçeneklerini tercih etti. Buna göre İmamoğlu'na oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 41 oldu.

İmamoğlu'na oy vereceklerini söyleyenlerle, oy vermeyeceğini söyleyenler arasında yüzde 2'lik farkın görüldüğü ankete katılanların tercihleri şöyle şekillendi:

Kesinlikle oy veririm: Yüzde 28
Oy veririm: Yüzde 15
Rakibe göre oy verme davranışım değişebilir: Yüzde 9

Kesinlikle oy vermem: Yüzde 25
Oy vermem: Yüzde 16
Kararsız / cevap yok: Yüzde 7

Her şey İmamoğlu karşısına çıkarılacak adaya bağlı

AK Parti'nin İstanbul'da aday süreci tamamlamış gibi çalışmalarına başladığını belirten Kulat, AKP'nin İmamoğlu karşısındaki başarısının göstereceği adaya bağlı olduğunu ifade etti. Kulat, "Ekrem imamoğlu'nun testinin değerlendirilebilmesi için süreçle ilgili değerlendirilmesinin yapılabilmesi için rakibinin de ortaya çıkması gerekiyor." dedi. (Kısa Dalga)

Gündem