İstanbul'da sel oldu, AFAD'dan 7 kent için aşırı yağış uyarısı geldi

İstanbul'da sel oldu, AFAD'dan 7 kent için aşırı yağış uyarısı geldi
Sağanak yağışİstanbul başta olmak üzere birçok ilde su baskınlarına neden oldu. Uzun bayram tatili nedeniyle ekiplerin azlığı su baskınlarına müdahalelerde sorun yarattı.

İstanbul’da gök gürültülü yağışın şiddetiyle birçok yerde su baskını oldu. Sosyal medyaya Haramidere’nin taşması nedeniyle Esenyurt’ta yaşanan su baskını görüntüleri düştü. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, gece saatlerinde aniden bastıran yağmur sonrası su baskını yaşanan bölgede çalışmaları yerinden takip etti. Başkan Bozkurt, “Evler boşaltıldı, bir sorunla karşılaşmadık” dedi.

Yağışla birlikte sel suları yolları doldururken, birçok ev ve işyerini de su bastığı öğrenildi. İlçede bulunan Haramidere'nin taştığı belirtilirken, dere çevresinde bulunan vatandaşların ise güçlük çektiği kaydedildi. Derenin çevresindeki Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi'nde sokaklar sular altında kaldı. Araçlar sel sularının içerisinde yüzerken, bodrum katlardaki daireleri sular doldurdu.


Öte yandan Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Yağış nedeniyle fabrika sular altında kalırken, elektrik kaçağı ihtimaline karşı işçilere müdahale edilemediği öğrenildi.

Uzun bayram tatili nedeniyle ekiplerin azlığı su baskınlarına müdahalelerde sorun yarattı. Sarıyer’de de birçok evi su bastı.

Ankara'da akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağmur, Sincan, Etimesgut ve çevre ilçelerde cadde ve sokakları göle çevirdi. Sürücüler, yoğun su biriken yollarda güçlükle ilerleyebildi.

Yağış Bolu'da da hasara neden oldu. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Göynük ilçesine bağlı Hasanlar, Himmetoğlu ve Kuyupınar köylerinde sağanak bir süre sonra doluya dönüştü. Bölgede bulunan akarsu ve derelerde de taşkınlar nedeniyle suya kapılan bir araç içindeki 1 kişi olay yerine giden AFAD, jandarma ve Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucunda kurtarıldı.

AFAD, yaptığı açıklamada İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Balıkesir, Zonguldak ve Bursa'da çok kuvvetli yağış beklendiğini belirterek şu uyarıları yaptı:

"Meteorolojiden alınan bilgilere göre, bugün ilk saatlerden itibaren, İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası'nda; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde; Balıkesir'in kuzey, Zonguldak ve Bursa'nın batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bursa ve Balıkesir il AFAD müdürlüklerimiz teyakkuza geçirildi. Gelişmeleri takip ediyoruz."(DHA)

Gündem