İstanbul'da üç kişi ‘maymun çiçeği’ şüphesiyle hastaneye götürüldü: Test sonucu bekleniyor

İstanbul'da üç kişi ‘maymun çiçeği’ şüphesiyle hastaneye götürüldü: Test sonucu bekleniyor
İstanbul Sultangazi'de, ellerindeki yaralar nedeniyle bir eczaneden ilaç isteyen iki kişide maymun çiçeği virüsü şüphesi görüldü. Eczacının yetkililere bildirmesi sonrası eczaneden çıkarak ilerleyen iki kişi ile yanlarındaki arkadaşları ambulansla hastanede götürüldü.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 30'dan fazla ülkede 550'den fazla kişide görülen maymun çiçeği virüsünün Türkiye'ye de sıçramış olabileceğinden endişe ediliyor. İstanbul Sultangazi'de iki kişinin ellerinde çıkan yaralar nedeniyle eczaneden ilaç istediği, eczacının ise 'maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdiği belirtildi.

Yabancı uyruklu oldukları belirtilen iki kişi ile yanlarındaki arkadaşları, polis ve sağlık ekiplerince durdurularak hastaneye götürüldü. Test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.

Buna göre, Sultangazi Habibler Caddesi'nde bulunan eczaneye gelen iki kişi, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istedi. Eczacı yaraların, 'Maymun çiçeği' olabileceğinden şüphelenerek, yetkililere haber verdi. İki kişi eczaneden krem alarak çıktı. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen iki kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. Üç kişi ambulansla hastanede götürüldü.

TEST SONUÇLARI BEKLENİYOR

Maymun çiçeği şüphesi olan, üç kişiye götürüldükleri hastanede test yapıldı. Yaraların 'Su çiçeği' nedeniyle oluşmuş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

'MAYMUN ÇİÇEĞİNE ÇOK BENZİYORDU'

Eczacı Esra Koca, "Dün hastalar vardı burada. Afgan iki kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. 'Bir saniye' dedim, doktor birini aradım. Doktor fotoğraf çekmemi söyledi. Fotoğraflarını çektim, doktora attım. O da yetkililere haber vermiş. Hastalık Maymun çiçeği olabilir diye şüphelendik. Maymun çiçeğine çok benziyordu. Antibiyotik ilaç kullanmış iyi gelmemiş o yüzden virüs olabilir diye düşündüm. Onlar gittikten sonra her yeri dezenfekte ettim" dedi.

'KOLLARINDA SULU, YANMIŞ GİBİ YARALAR VARDI'

Cadde üzerinde esnaf olan Mehmet Yuvakgil "Sabah saatlerinde polisler bize fotoğraf gösterdi, 'Bu kişiyi gördünüz mü?' dediler. Biz de neden aradıklarını merak edip araştırdık, Maymun çiçeği olduğunu öğrendik. Aradan 5-6 saat geçtikten sonra emniyet mensupları burayı kapattılar. Fark ettik ki, o çocukları yakalamışlar. Üç Afgan asıllı kişi vardı. Sağlık ekipleri çocukları alıp gitti. Çocukların kollarında sulu, yanmış gibi yaralar vardı. İster istemez tedirginlik oluyor" diye konuştu. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi. (DHA)

Gündem