İstanbul'da yakalanan uyuşturucu karteli lideri sınır dışı edilecek

İstanbul'da yakalanan uyuşturucu karteli lideri sınır dışı edilecek
İstanbul’da yakalanan Kompanio Bello adlı uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi, sınır dışı edilecek.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Latin Amerika uyuşturucu rotasını kullanarak Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yaptığı saptanan Kompanio Bello adlı uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi, İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca “kasten adam öldürme, uyuşturucu, adam kaçırma, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat” gibi çok sayıda suçtan İnterpol tarafından kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranıyordu.

İtalyan polisiyle istihbarat paylaşımı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube müdürlüklerince ortaklaşa yapılan çalışmalarla ve İtalyan polisiyle yapılan istihbarat paylaşımları sonucu Dritan Rexhepi'nin yeri belirlendi. Bello adlı uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi, İstanbul Beylikdüzü’nde 8 Kasım Çarşamba günü yapılan “Kartel Operasyonu”yla yakalanarak gözaltına alındı.

Uyuşturucu baronun saklandığı evde yapılan aramada ise bir çelik kasaya kilitlenmiş ruhsatsız tabanca ile bu silaha ait mermiler, altın kaplama saat, mücevherat ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi.

Türkiye'deki bağlantıları araştırılıyor

Kartelin emniyette yapılan sorgusunun ardından iki ülke arasındaki iş birliği anlaşması gereği Arnavutluk’a iade edilmek üzere dün polis tarafından İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ülkeye İstanbul Havalimanı'ndan “Benjamin Omar Perez Garcia” adına düzenlenmiş Kolombiya pasaportuyla giriş yaptığı tespit edilen kartelin liderinin Türkiye’deki bağlantıları araştırılıyor. (ANKA)

Gündem