İstanbul'daki indirime atıfta bulundular, onlar da doğalgaz indirimi istediler

İstanbul'daki indirime atıfta bulundular, onlar da doğalgaz indirimi istediler
Elazığ’da esnaf ve vatandaşlar, İstanbul’da doğalgaza yapılan indirimin tüm ülkede uygulanmasını istedi.

Elazığ’da esnaf ve vatandaşlar, İstanbul’da doğalgaza yapılan indirimin tüm ülkede uygulanmasını istedi. Esnaf Selahattin Karakulak, "'Doğalgaz faturaları kesinlikle bizi yakmaktadır. Ödeyemiyoruz, ödemekte güçlük çekiyoruz. Bu nedenle İstanbul'da yapılan indirimin Elazığ'da da yapılmasını istiyoruz. Hatta Türkiye genelinde de yapılmasını istiyoruz” dedi.

Elazığ’da esnaf ve vatandaşlar, doğalgaz indiriminin sadece İstanbul’da yapılmasına tepki gösterdi. Artan fatura yükünün altında ezildiklerini belirten esnaf Ömer Kahraman, şunları söyledi:

“Elazığ halkı olarak bizim ne farkımız var İstanbul'dan?”

Artan fatura yükü altında ezildiklerini dile getiren Elazığlı vatandaş Ömer Kahraman, “Evin doğalgazı, iş yerinin doğalgazı gerçekten çok yüksek gelmiş. Bir esnaf olarak ödemekte zorlanıyoruz. İstanbul'da yapılan indirimi biz de istiyoruz. Elazığ halkı olarak bizim ne farkımız var İstanbul'dan? Gelen fazla fatura sattığımız ürünlere yansıyor, ona göre biz de ürünlere fiyatı yansıtıyoruz. Bu da fiyatı yükseltiyor ürünlerde.”

“Doğalgaz faturaları kesinlikle bizi yakıyor, ödeyemiyoruz”

Selahaddin Karakulak ise doğalgaz indiriminin tüm Türkiye’de uygulanması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Doğalgaz faturaları kesinlikle bizi yakmaktadır. Ödeyemiyoruz, ödemekte güçlük çekiyoruz. Bu nedenle İstanbul'da yapılan indirimin Elazığ'da da yapılmasını istiyoruz. Hatta Türkiye genelinde de yapılmasını istiyoruz. Ayrıca işletmelere, tüm işletmelere bu indirimlerin yapılmasını istiyoruz. Mesela sanayi tipi şirketlere elektrik indirimi de bu yakın zamanda yapıldı. Bunun tüm iş yerlerine yapılmasını istiyoruz. Gerçekten faturaları ödemekte zorluk çekiyoruz. Bu da bizim karımızı alıp götürüyor. İşletmeleri gerçekten şu anda zarar etmektedir. Genel itibarıyla bu indirimlerin Türkiye'de yapılmasını istiyoruz."

Akıllara İmamoğlu'nun açıklaması geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da doğalgaza yapılan yüzde 12’lik doğalgaz indirimi kararının öncesinde kendileriyle istişare edilmediğini belirten açıklamalar yapmıştı.

İmamoğlu, “Doğalgaz indirimi yaptık diye açıklamalarını gülümseyerek izliyorum. Yapılan şey doğalgaz indirimi değil. Burada yaptıkları şey İGDAŞ'ın kendini idari paylarını yönettiği kısmının yüzde 56'sını keserek bir fiyat açıklamaları oldu. Yani aslında İGDAŞ'ın payından kesmiş oldular. Yoksa İGDAŞ'a girişle ilgili herhangi bir indirim yoktur. Ama her halükarda gerçekten İGDAŞ'ın şu anda bu var olan payıyla beraber idari giderlerini bile karşılayamama riski vardır. Bu aslında tabiri caizse İstanbul'un kurumlarının elini daraltma girişimidir" demişti.

İmamoğlu, vatandaşlara, "Hükûmetin bir katkısı yoktur. İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır, bütün vatandaşlarımız bunu bilsin" diye seslenmişti. (ANKA/ Kısa Dalga)

Ekonomi