İstanbul'daki Konya protestosuna katılanlara ve gazetecilere saldırı

İstanbul'daki Konya protestosuna katılanlara ve gazetecilere saldırı
Konya'da 7 kişinin öldürülmesini protesto eyleminden sonra Kasımpaşa'da gazeteciler bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar gazetecileri de darp edip, telefonlarını gasp etmek istedi.

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Konya’da aynı aileden yedi kişinin katlerdilmesine tepki gsötermek için  Taksim Tünel’de bir araya geldi.

İstiklal Caddesi ve ara sokakları polis tarafından abluka altına alındı. Çok sayıda TOMA, akrep ve çevik kuvvet caddeye konuşlandırıldı.

Eyleme İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin yanı sıra HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Oya Ersoy’da katıldı. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Ardından Kasımpaşa’ya koşan eylemcileri polis bir noktaya kadar takip edip geri döndü. sedika.org'un aktandığına göre eylemciler Tarlabaşı Bulvarı’na çıkıp Tepebaşı’nda tekrar bir araya geldi. Tepebaşı’nda tekrar ara sokağa giren eylemciler Kasımpaşa Spor Kulübü’nün yanından geçerek ara sokaklarda yürüyüşe devam etti. Yakupağa Sokak’ta bir grup eylemcilere ve gazetecilere saldırdı. Saldırı anında çok sayıda kişi yaralandı. 

Gündem