İstanbul'dan üç yılda en az 10 bin aile köyüne döndü

İstanbul'dan üç yılda en az 10 bin aile köyüne döndü
Son üç yılda Esenyurt’ta 1035, Bağcılarda 984, Küçükçekmece’de 780, Bahçelievler’de 624 ve Esenler’de 565 hane tersine göç için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istedi.

Konut fiyatlarında ve kira bedellerinde rekor artış yaşanan İstanbul'da 'tersine göç' başladığı belirtiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre, son üç yılda 10 bin hane megakentten Anadolu'ya göç etti.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, ilçeler bazında son üç yılda Esenyurt’ta 1035, Bağcılarda 984, Küçükçekmece’de 780, Bahçelievler’de 624 ve Esenler’de 565 haneden tersine göç için belediyeye başvurduğunu aktaran CHP'li Gürsel Tekin, “İstanbul tarihinde sadece 1. Dünya Savaşı sırasında göç vermiş, onun dışında genellikle göç almış bir şehir. Oysa şimdi tersine göç veriyor” diye konuştu.

800 HANE SIRA BEKLİYOR

İBB’nin olanağı olmayan vatandaşlar memleketine dönenlere nakliye hizmeti verdiğini söyleyen Tekin, “Üç yıl içinde 10 bin hanenin Anadolu’nun çeşitli bölgelerine dönmelerine yardım ettiler. Şu anda da 800 hane sıra bekliyor. Başta Esenyurt, Bağcılar, Sultanbeyli gibi ilçelerde yaşayan insanlar tersine göç ediyor. Çoğunlukla Batman, Ordu, Diyarbakır ve çeşitli illere gittiklerini görüyoruz. Bu hane sayısının önümüzdeki günlerde de artmasını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Gündem