İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu: TFF istifa edemez, görevden alınır

İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu: TFF istifa edemez, görevden alınır
İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, dün Trabzonspor maçında takımı sahadan çekmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kararının federasyona yönelik bir protesto anlamına geldiğini belirten Sarıalioğlu, üstü kapalı olarak federasyonun özerk yapısını eleştirdi ve "Futbol Federasyonu istifa etmez. TFF görevden alınır. İstifa edecek bir yetkisi yok" diye konuştu.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Süper Lig'in 17'nci haftasında dün Trabzonspor ile oynadıkları maçın 73'üncü dakikasında takımını sahadan çekmişti.

Başkan Sarıalioğlu ve başkan yardımcısı Bayram Saral yaşanan olaylar hakkında basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor karşısında takımını sahadan çektiği için pişman olmadığını ve doğruyu yaptığına inandığını belirten Sarıalioğlu, "Futbol Federasyonu istifa etmez. TFF görevden alınır. İstifa edecek bir yetkisi yok" diye konuştu.

'Ben Trabzonluluğumu hiçbir şeye değişmem. Ama İstanbulspor'un sahibiyiz'

Yaşanan olayların Trabzonspor maçına denk gelmesinin tesadüf olduğunu söyleyen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, "Çünkü bu maça rastladı. Yani bir VAR 5 dakikada karar veremiyorsa 73'üncü dakikada maçtan çekiyorsak bunun sorumlusu hakemler ve TFF. Bunlar biz değiliz. Benden fazla kimse Trabzonlu olamaz. Ben Trabzonluluğumu hiçbir şeye değişmem. Ama İstanbulspor'un sahibiyiz. İstanbulspor için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz" dedi.

Federasyon ile görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Sarıalioğlu, "Şu anda federasyondan saat 15.00'te beni aradılar. Federasyon başkanı Büyükekşi ile görüştük. Kendisiyle alakalı ne düşünüyorsam, futbolla alakalı ne düşünüyorsam hepsini tekrar söyledim. Federasyon başkanımızın yüzüne söylemediğim için hiçbir şeyi arkasından söylemedim. Randevu verdiler. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz dediler" ifadelerini kullandı.

'Ben Trabzonluluğumu hiçbir şeye değişmem. Ama İstanbulspor'un sahibiyiz'

Her takım için adalet olması gerektiğini belirten Sarıalioğlu, "Sonuçta ben bugün Süper Lig'de oynuyorum. Bugün itibarıyla geriye dönük borcum yok. Sezon sonuna kadar kime ne kadar borcumuz var onları ödemekle mükellefiz. Her takım için adalet olması lazım. Dünkü maçın yarısında sahadan çektiğimiz için konuşuyoruz. Sonucu ne olursa olsun hiç önemli değil" şeklinde konuştu.

Eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'dan memnun olduklarını söyleyen Başkan Sarıalioğlu, "Ferhat Gündoğdu seçildiği zaman biz mutlu olmuştuk. Askeri disiplinle bu işi başarabileceğini düşünüyorduk. Sonuna kadar da destek olmuştuk. Değişmesinin yanlış olduğunu o zaman da söylemiştim. Gerçekten o zamanki yapılan toplantılarda bütün kulüplerimiz onu destekledi. Sonuçta gelinen nokta bu" dedi.

'TFF görevden alınır. İstifa edecek bir yetkisi yok'

"Türkiye Futbol Federasyonu'ndan istifa bekliyor musunuz?" şeklinde gelen soru üzerine Sarıalioğlu, "Futbol Federasyonu istifa etmez. TFF görevden alınır. İstifa edecek bir yetkisi yok" cevabını verdi.

Aynı durum tekrar yaşansa yine aynı şeyi yapacağını belirten Sarıalioğlu, "Ben doğruyu yaptığıma inanıyorum. Başka yapacak bir şeyim yok. Birini tokatlayacak halim yok. Bütün sporcularıma gidin tebrik edin dedim. Trabzonspor'u da uğurladık. Zaten Trabzonspor biziz" şeklinde konuştu.

Sporcuların kendilerine karşılaşmaya devam etme yönünde ısrarda bulunduklarının hatırlatılması üzerine ise Sarıalioğlu, "Sporcular haklı. Benim burada tek özür dilemem gereken birisi varsa sporcularım ve teknik ekibimdir. Bu maçta galip gelirseler prim hakları vardı. Ben onları bu maçta galip gelmiş gibi primlerini vereceğim" açıklamasında bulundu. (DHA)

Spor