İşte 13 Şubat senaryoları: Masada 3 seçenek var

İşte 13 Şubat senaryoları: Masada 3 seçenek var
Altılı masada "13 Şubat'ta aday açıklanacak" açıklamasının yankıları sürüyor. Kulislerde 3 ihtimalden söz ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “13 Şubat’ta adayımızı açıklayacağız” sözlerinin ardından kulisler hareketlendi. Adaylığı en güçlü isim CHP lideri.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre kulislerde 13 Şubat’a ilişkin şu üç farklı senaryo gündeme getiriliyor.

Senaryolar şöyle:

1. Kılıçdaroğlu ile Akşener bir araya gelebilir ya da güvendikleri kurmayları aracılığıyla görüşerek çözüm üretebilir. “İki liderin gelecek hafta buluşabilecekleri” ileri sürülüyor.

2. Kamuoyu ve kararsız kitle 6’lı masadan adayın “güçlü ve heyecanlı” şekilde açıklanmasını bekliyor. Bu nedenle “ortak aday açıklamasının gecikmemesi” gerekiyor. Bu kapsamda, 13 Şubat’ta “Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığına ilişkin masadaki 5 partinin desteği” açıklanabilir. İYİ Parti’ye ise yetkili kurullarında konuyu görüşmesi için zaman tanınabilir. Karar olumlu yönde olursa ortak aday açıklamasına sonradan katılım sağlayabilir.

3. 13 Şubat’taki zirvede liderler arasında adayın kim olacağına yönelik uzlaşı arayışı sürebilir, ancak toplantı bitiminde bir isim açıklanmayabilir. 6 partinin ortak hareket etmesi benimsenir ve İYİ Parti’ye zaman tanınabilir. Bu süre, iki parti arasında “buzların erimesi” için kullanılabilir. (Kısa Dalga)

Politika