İşte EYT'de yıllara göre sigortalılık süresi ve prim gün sayısı tablosu

İşte EYT'de yıllara göre sigortalılık süresi ve prim gün sayısı tablosu
SGK tarafından yayımlanan yıllara göre sigortalılık süresi ve prim gün sayılarıyla birlikte, EYT'li olmaya hak kazanacak olan kişilerin yıllara göre prim sayıları belli oldu.

AKP, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Emeklilik için yaş şartı tamamen kalktı. Düzenlemeye göre EYT’de kademeli prim günleri aranacak. Prim günü ve sigortalılık süresi mevcut mevzuattaki gibi kalacak.

SSK'lı EYT'liler 5000-5975 gün arasında değişen şartlarda emekli olacak. Sabah'ın haberine göre SSK'lılar 1976'dan itibaren işe başlama tarihine göre 5.000 ila 5.975 gün arasında 75'er gün kademeli prim günü ile emekli olabilecek. SSK'da sigortalılık süresi kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl olacak. SGK tarafından yayımlanan yıllara göre sigortalılık süresi ve prim gün sayılarıyla birlikte, EYT'li olmaya hak kazanacak olan kişilerin yıllara göre prim sayıları belli oldu.

EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı sorgulama (SGK 4A prim gün sayısı sorgulama ekranı) - 4

EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı sorgulama (SGK 4A prim gün sayısı sorgulama ekranı) - 5

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemeden 2023'te 2 milyon 250 bin, toplamda ise 5 milyon kişinin yararlanacağını söyledi.
Akbaşoğlu, teklifin Şubat ayında yürürlüğe gireceğini belirterek "
"Mart ayında da maaşların alınmasını öngörüyoruz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem