İşten atılan Sputnik çalışanı işe iade davasını kazandı

İşten atılan Sputnik çalışanı işe iade davasını kazandı
Sendika üyesi olduğu için işten atılan Sputnik çalışanlarından biri olan Nejdet Eksilmez işe iade davasını kazandı. Eğilmez, "Şimdi sıra tüm arkadaşlarda, hepimiz kazanacağız" açıklamasını yaptı.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) grev kararı almış, bunun ardından 24 sendika üyesi işten atılmıştı. TGS, adil bir ücret ve işten atılan gazetecilerin işe iadesi talebiyle İstanbul ve Ankara’da greve çıkmıştı.

Sputnik grevinin 99’uncu gününde ilk kazanım haberi geldi. İstanbul 4. İş Mahkemesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın işyeri temsilcisi Nejdet Eksilmez’in sendikal nedenlerle işten çıkartıldığına hükmetti.

'Şimdi sıra tüm arkadaşlarda, hepimiz kazanacağız'

Eksilmez sosyal medya hesabından, “Biz kazanacağız dedik kazandık. İstanbul 4. İş Mahkemesi 23 Kasım tarihindeki ilk duruşmada işe iademe karar verdi. Şimdi sıra tüm arkadaşlarda, hepimiz kazanacağız, bu karar tüm işçi mücadelesi için çok önemli bir karar” açıklaması yaptı.

nejdet-eksilmez.png

'Birlikte güçlüyüz'

TGS ise konuya dair şu açıklamada bulundu:

"Medya sektöründe orman kanunlarını değiştireceğimizi, sendikalı, güvenceli bir çalışmalı ortamını tesis edene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi hem meslektaşlarımıza hem de medya patronlarına ilan ediyoruz. Değiştireceğiz çünkü birlikteyiz. Birlikte Güçlüyüz." (Kısa Dalga)

Gündem