İstifalarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'den açıklama: Partimize operasyon yapılıyor

İstifalarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'den açıklama: Partimize operasyon yapılıyor
Son günlerde istifa haberleri ile gündemden düşmeyen İYİ Parti'den açıklama yapılarak, operasyon iddiası dile getirildi. Açıklamada, "Başka bazı illerde de kesin aday gösterilmeleri karşılığında belediye başkanlarımıza transfer teklifleri yapılmakta, hatta rozet takılmaktadır. Bu şüphesiz ki millete hizmet aşkıyla kurduğumuz partimize yapılan kapsamlı bir operasyondur." denildi.

İYİ Parti Genel Merkezinin sosyal medya hesabından "Yerel Yönetimler Başkanlığı'mızın son günlerde İYİ Parti'mize yapılan siyasi operasyonlara ilişkin açıklamasını milletimizin takdirine sunuyoruz" ifadesiyle açıklama yapıldı.

Son günlerdeki istifaların, 'operasyon' olarak tanımlandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meclis üyelerini birtakım vaatlerle yolundan saptırmanın çabası içindeler"

"Kuruluşumuzdan bugüne her türlü engellemelere rağmen milletten aldığı güçle mücadelesini sürdüren İYİ Parti'mize, son günlerde yapılan siyasi operasyonları dikkatle izliyoruz. Anlıyoruz ki kazanma hırsıyla ve kutuplaşmayı derinleştirerek, tüm ahlaki değerlerden vazgeçtiklerine inandığımız birtakım odaklar, Türkiye'nin gözleri önünde ve fütursuzca İYİ Partililerin helal oylarıyla seçilmiş meclis üyelerini birtakım vaatlerle yolundan saptırmanın çabası içindeler. Bu açık manipülasyon ve siyasi operasyonlarda, partimizden ayrılan birtakım kişilerin de ilçe başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi bizzat arayarak partimize bilinçli şekilde zarar vermeye çalıştıklarına şahit oluyoruz."

"Dava arkadaşlarımıza etik dışı bir mesaj verme çabası"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Parti'mizin gönülden desteğiyle büyükşehir belediye başkanı seçilen bir başkan' diye tanımlandığı açıklamada, İmamoğlu, "Yine İYİ Parti'mizin gönülden desteğiyle büyükşehir belediye başkanı seçilen bir başkan ise o ildeki İYİ Partili belediye başkanlarımızla makamında poz vererek partimize ve o şehirdeki dava arkadaşlarımıza etik dışı bir mesaj verme çabasındadır." sözleriyle eleştirildi.

"Belediye başkanlarımıza transfer teklifleri yapılmakta, hatta rozet takılmaktadır"

"Belediye başkan adaylarına transfer teklifleri de yapıldığı savunulan açıklamada, "Başka bazı illerde de kesin aday gösterilmeleri karşılığında belediye başkanlarımıza transfer teklifleri yapılmakta, hatta rozet takılmaktadır. Bu şüphesiz ki millete hizmet aşkıyla kurduğumuz partimize yapılan kapsamlı bir operasyondur. Genel Başkanı'mız Sayın Meral Akşener'in dediği gibi bizim tek müttefikimiz milletimizdir. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde 81 ilde, ilçe ve beldelerde İYİ belediyecilik vizyonumuzu tüm vatandaşlarımızla buluşturacak ve iyi adaylarımızla seçime gireceğiz." denildi. (Kısa Dalga)

Gündem