'İstiklal bombacısının telefon kaydından MHP’li başkan çıktı' tartışması

'İstiklal bombacısının telefon kaydından MHP’li başkan çıktı' tartışması
“İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın faili olarak gözaltına alınan Ahlam Albashır’ın telefon kaydından, MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan ile görüşme kaydı çıktığı” haberi sonrasında çelişkili açıklamalar geldi. İlhan’ın bir başka gazeteciye “konuştuğum da yalan, haber de yalan” dediği ileri sürüldü. MHP Sosyal Medya sorumlusu “Hat ilçe başkanımızın adına değil, teröristle konuşan kendisi değil” paylaşımında bulundu. İlhan son olarak "Kimliğimle sahte hat çıkarmışlar" dedi.

Taksim’de 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı İstiklal Caddesi patlaması soruşturmasına ilişkin dikkat çekici bir haber üzerine MHP’den ardı ardına açıklamalar geldi. Açıklamalarda, “Patlamanın faili olarak gözaltına alınan Ahlam Albashır’ın telefon kaydından, MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan ile görüşme kaydı çıktığı” bilgisi reddedildi.

T24’te yer alan habere göre; İstiklal Caddesi’ndeki patlamayla ilgili gözaltı sayısı 50’ye yükselirken ifadeye çağrılanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu öğrenildi.

T24’ün haberinde, “Edinilen bilgiye göre Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet, İlhan’ı ifadeye çağırdı” bilgisi yer aldı.

"OYUN OYNAMAYA ÇALIŞMIŞLAR"

“İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi” denilen haberde, İlhan’ın, ifadeye çağrıldığını doğruladığı, “görüşme yapıp yapmadığına” ilişkin soru üzerine de "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" dedi. İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı?" sorusu üzerine de "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" ifadesini kullandığı belirtildi.

“BENİMLE KİMSE KONUŞMADI DEDİ” İDDİASI

T24’ün haberi İstiklal Caddesi patlamasında yeni soru işaretleri oluştururken bu kez Tele 1’de, “MHP'li İlhan’ın iddiaları yalanladığı, ‘İfade vermeye gitmedim. Yalan haber. Konuştuğum da yalan. Benimle kimse konuşmadı yalan haber yaptılar. Avukatla görüşüyorum şimdi mahkemeye vereceğim’ dediği” dediğini öne süren haber yayınlandı.

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan sosyal medyadan bir açıklama yaparak "İsim benzerliği yüzünden ortaya attığınız yalan ve iftirada boğulun. Neden HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan üzerinde yoğunlaşmıyorsunuz! Hat ilçe başkanımızın adına değil, teröristle konuşan kendisi değil" dedi.

Özkan’ın açıklamasındaki, “hat ilçe başkanımızın adına değil, teröristle konuşan kendisi değil” ifadesi de dikkat çekti.

SON AÇIKLAMA: EMNİYETE ÇAĞRILDIM, HAT SAHTE"

Çelişkili açıklamaların ardından kamera karşısına çıkan MHP'li ilçe başkanı İlhan, kendisini "Kimliğimi kullanıp hat çıkarmışlar, suç duyurusunda bulundum" diyerek savundu.

İlhan şu açıklamayı yaptı:

‘Bu numarayı tanıyor musunuz’ diye sordular. Ben de ‘yok’ dedim. Başka bir şey de çıkmadı. O numarayı Cizre’de benim kimlik fotokopimle sahte olarak başka bir yerden çıkarmışlar. Davacıyım ve şikayetçiyim. Babam 25 yıldır korucu başı. 97’de terör örgütü bizim evimizi yaktı. Üç kardeşim de korucu. Bu hat, 2019’da, kimlik fotokopim kullanılarak çıkarılmış, sahte bir hat. Bu hatla ilgili başka bir görüşme de yoktur. Asılsızdır. Beni ve partimi hedef alan terör örgütü, bize bu şekilde çamur atıyor. Avukatımla görüştüm, davalarımızı açtık. Hattı kimin çıkardığına dair bilgim yok, bu emniyetin işi.”

Bu arada Özkan’ın dikkat çektiği Eski HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan da aynı haberde yer alan açıklamasına göre meselenin isim benzerliğinden ibaret olduğunu söyledi ve konuyu sosyal medyada gördüğünü iddialardaki kişinin de kendisi olmadığını belirtti.

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

İlhan'ın açıklamasından sonra, adli süreç devam etmesine rağmen, Şırnak Valiliği de bu bilgileri tekrarlayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasadışı yollarla çıkarılarak hattın üçüncü şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan'ın ifadesinin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem