İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı davası: 6 tahliye daha

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı davası: 6 tahliye daha
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında 6 sanık tahliye edildi.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırı davasına bugün devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü duruşmasına, Ahlam Albashır’ın de aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık katıldı.

Ahlam Albashır'ın arasında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar duruşmaya getirildi. Bir kısım tutuklu sanık ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada tüm sanık ve avukatlara tahliye taleplerine ilişkin söz verildi. Sanık Ahlam Albashır ve Bilal El Hacmaos'un Esenler'de evinde kaldığı tutuklu sanık Ferhat Habeş savunmasında, 7 yıldır aynı evde oturduğunu, Türkiye'ye sıkıntı yaratmak için değil, iş için geldiğini söyledi. Habeş, "Annem ve babam Suriye'de onlara ne olduğunu bilmiyorum. Eşimden haber alamıyorum” dedi. Ahlam Albashır ve Bilal El Hacmaos'un evine 3 günlüğüne geldiğini, ancak gitmeyerek iki ay kaldıklarını söyleyen Habeş, suçsuz olduğunu ileri sürdü. Diğer tutuklu sanıklar da tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Ahlam Albashır'in bombayı bıraktıktan sonra kaçtığı Kanarya Mahallesi'ndeki evde birlikte yakalandığı sanıklar Mahmud Haso, Hadice Alkurdi, kocası Salih Carkes ve oğulları Hadir Carkes, sanık Albashır'i Taksim'de keşfe götüren korsan taksici Yasir Alkorali ve Albashır'ın Taksim'deki ilk keşif çalışmasına birlikte gittiği yaşı küçük A.E.'nin suçun vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi.

Bu 6 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına da hükmedildi.

Dosyanın mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıklardan Ahlam Albashır, Ahmad Alhaj Mwas, Ahmad Haj Hasan, Ahmed Carkes, Ammar Jarkas, Bakar Carkes, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hasan Aburas, Hasan Ali, Hazni Gölge, Hüseyin Güneş, Mahmud Elabid, Mahmud El Yusuf, Muhap Ammari, Rama Eltaha, Süleyman Güder ve Tareq Alkhatıb'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 22 Ocak tarihine ertelendi.

25 Eylül'de görülen duruşmada da 3 kişi tahliye edilmişti. (DHA)

Gündem