İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 kişi öldü; 81 kişi yaralandı

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 kişi öldü; 81 kişi yaralandı
İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde meydana gelen patlamada altı kişi hayatını kaybetti. Başlatılan soruşturmada beş savcı görevlendirilirken, yayın yasağı getirildi. Yaralanan 81 kişiden 39'unun taburcu edildiği öğrenildi.

İstiklal Caddesi'ndeki bir mağazanın önünde bugün saat 16:20 sıralarında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Polis, caddeye çıkan sokakları kapatarak güvenlik çemberi oluşturdu. Patlamanın nedeni bilinmiyor.

Patlamanın ardından polis İstiklal Caddesi'ni boşalttı. Taksim Camisi de kapatıldı. Bir polis helikopteri Taksim'e gönderildi.

CAN KAYBI VAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ilk olarak şu bilgiyi verdi: "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Yerlikaya daha sonra can kaybı ve yaralı sayısını açıkladı: "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saat 18:23'teki açıklamasında 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin yaralandığını bildirdi.

YAYIN YASAĞI

RTÜK, patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini belirterek "Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" ifadesini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Beş cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları kaydetti: "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız."

39 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırıda yaralananları hastanelerde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Oktay, "Hastanelerdeki hastalarımızı tek tek ziyaret ettik. 81 yaralı açıklamıştık, 39'u tabucu olmuş durumda. Hastalarımızın çoğu aslıda taburcu olabilecek durumda ama her ihtimale karşı geceyi burada geçirelim diye doktorlarımızın tavsiyesi üzerine duruyorlar. İlk başta söylediğimiz iki hastamızın durumu kritik, yoğun bakımda devam ediyor. Doktorlarımız da tüm sağlık ekiplerimiz de ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Sayın Bakanımız da güvenlik boyutunu yakın takipteler. İnşallah ona ilişkin gerekli açıklamalar da yapılacaktır" dedi.

Gündem