Emniyet, bombalı saldırı zanlısı Albashır'ın "ön mülakat" bilgilerini paylaştı

Emniyet, bombalı saldırı zanlısı Albashır'ın "ön mülakat" bilgilerini paylaştı
İstanbul Emniyeti, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin de yaralandığı saldırıyı düzenlediği belirtilerek gözaltına alınan Ahlam Albashır'ın ön mülakat adı altında verdiği bilgilere ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi. Emniyet'in verdiği bilgilere göre, bankta oturduğu sırada bir başka şüphelinin Albashir’in fotoğrafını uzaktan çekerek “Hacı” kod adlı kişiye gönderdiği ve Albashir’e son talimatın telefonla bu kişi tarafından verildiği iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen pazar günü İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırı ile ilgili soruşturmayı sürdürürken, basını da bilgilendiriyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü son olarak bombalı saldırı zanlısı Ahlam Albashir'ın ifadesinde, bankta oturarak 40 dakika süreyle talimat gelmesini beklediğini, ardından da bombayı bırakıp kaçtığını söylediğini aktardı.

UZAKLAŞMA TALİMATINI BEKLEDİ

Emniyet'ten yapılan bilgilendirmedeki iddialara göre, 13 Kasım Pazar günü, saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyerek İstiklal Caddesi'ne giren Ahlam Albashir, saat 15.30'da cadde üzerinde patlamanın olduğu banka oturdu. Albashir, 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi ve uzaklaşma talimatını bekledi.

BANKTA OTURURKEN FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ

Bu arada, polisin PKK üyesi olduğunu ileri sürdüğü bir kişi, Ahlam Albashir'in bankta otururken fotoğraflarını çekti. Söz konusu şüpheli, çektiği fotoğrafları Ahlam Albashir ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi. Polis, fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı kişinin PKK sorumlusu olduğunu ve talimat verince de zanlı Ahlam Albashir bombayı banka bırakıp kaçtığı ileri sürdü.

Emniyet yetkilileri, Ahlam Albashir’in, yakalandıktan sonra kendisiyle yapılan ön mülakatta yaşananları bu şekilde anlattığı bilgisini verdi. (ANKA)

Gündem