İstiklal'deki patlamanın ardından dünyadan taziye mesajları

İstiklal'deki patlamanın ardından dünyadan taziye mesajları
İstanbul'daki patlamanın ardından birçok ülkeden liderler taziye mesajı gönderdi.

İstanbul'daki patlamada yaşamını yitirenler için dünyadan taziye mesajları gönderildi.

İSRAİL: İsrail Başbakanı Yair Lapid "İsrail Hükümeti adına, İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısının ardından Türk halkına taziyelerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk hükümetine de desteğimi iletiyorum. Birlikte, terörün başını kaldırdığı her yerde güçlü bir şekilde savaşacağız" açıklaması yaptı.

YUNANİSTAN: Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Yunanistan terörü kesin bir dille kınıyor. Türk hükümetine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "İstanbul'un merkezinde meydana gelen hain patlama sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendilerini derinden sarstığını" mesajını paylaştı.

PAKİSTAN: Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Pakistan hükümeti ve halkı, hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye halkına taziyelerini iletiyor ve yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesi için dualarını gönderiyor" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Twitter'dan "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır" paylaşımını yaptı.

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU: Avrupa Birliği Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, resmi Twitter hesabından İstanbul'daki patlama hakkında yaptığı paylaşımda "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından bu zor dönemde Türk halkının yanındayız. Sevdiklerini kaybedenlere en içten taziyelerimi sunuyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ALMANYA: Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, "İstanbul'dan korkunç görüntüler geliyor. Düşüncelerim, bir pazar günü İstiklal'de dolaşmak isterken ağır bir patlamanın kurbanı olan insanlarla" paylaşımını yaptı." (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem