İstiklal’deki saldırıda gözaltı sayısı 50’ye yükseldi: İki insan kaçakçısı "yardım"dan gözaltında

İstiklal’deki saldırıda gözaltı sayısı 50’ye yükseldi: İki insan kaçakçısı "yardım"dan gözaltında
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenleyenlere yardım eden iki insan kaçakçısının yakalandığını duyurdu. Böylece, bombalı saldırıya ilişkin soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 50'ye çıktı.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma genişliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre; İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen Suriye uyruklu Ahlam Albaşhır ve bombayı ona teslim eden B.'yi Beyoğlu'na, Yaser adlı bir kişi getirdi. Yaser ve B., Ahlam Albaşhır'ı bıraktıktan sonra Esenler'deki adresine geri döndü.

Ahlam Albaşhır, bombalı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Yaser adlı kişiyi arayarak kendisini tekrar almasını istedi. Ancak Yaser, başının dertte olduğunu, kendi başının çaresine bakması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine de saldırgan, bir taksiye binerek Esenler'e geri döndü.

Bu arada, Ammar Jakars adlı bir insan kaçakçısı, bombayı saldırgana teslim eden kişi olarak bilinen B.'yi Yunanistan’a kaçması için Edirne'ye götürdükten sonra İstanbul'a döndü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise saldırganlara yardım ettikleri belirlenen Ammar ve Ahmed J. adlı insan kaçakçısı kardeşleri dün akşam yapılan operasyonla yakaladı.

Böylece, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 50'e yükseldi. (ANKA)

Gündem