İstinaf, Emine Bulut'un katilinin cezasını onadı

İstinaf, Emine Bulut'un katilinin cezasını onadı
İstinaf, Emine Bulut'u kızının gözü önünde öldüren Fedai Varan'a kasten öldürme suçundan verilen müebbet hapis cezasını onadı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, kızının gözleri önünde "ölmek istemiyorum" diyerek katledilen Emine Bulut'un katili sanık Fedai Varan’a verilen müebbet hapis cezasını onadı. İstinaf, sanığa canavarca hisle öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesi talebini ise reddetti.

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre Kırıkkale’de Menderes Caddesi üzerinde bulunan Lezgi Döner isimli işyerinde Emine Bulut, 18 Ağustos 2019 tarihinde eski eşi Fedai Varan tarafından bıçakla öldürüldü. Emine Bulut’un son sözleri “ölmek istemiyorum” olurken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı da “Anne lütfen ölme” olmuştu.
Varan hakkında savcılık, tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile dava açmıştı.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda Fedai Varan, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası vermişti. Savcı ve Bulut ailesi, kararı temyiz etmişti.Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, istinaf incelemesini tamamladı.

Daire, kasten öldürme suçundan verilen müebbet hapis cezasını onarken, sanığa “tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis” verilmesi talebini ise kabul etmedi.

Kararda, “Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan takdire, gerekçe ve uygulamaya göre mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin her hangi bir hukuka aykırılık olmadığı” belirtildi.
İstinaf, baroların ve kadın derneklerinin davaya katılma talebini de kabul etmedi.

Bulut ailesinin avukatları, sanığa tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesi talebiyle bu kararı Yargıtay’a taşıyacak.

 

Gündem