İsveç Başbakanı, Erdoğan'ın '73 terörist iade edilecek' açıklamasını yalanlamadı

İsveç Başbakanı, Erdoğan'ın '73 terörist iade edilecek' açıklamasını yalanlamadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde İsveç'in üyeliği için Türkiye'ye "73 teröristin iadesi konusunda söz verdiğine" ilişkin sözleri sorulan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson soruları yanıtsız bıraktı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO üyeliği konusunda Türkiye ile varılan mutabakat sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi Türkiye'ye 73 kişiyi iade edip etmeyeceklerine dair soruları yanıtsız bıraktı.

BBC Türkçe'nin Reuters'a dayandırdığı haberine göre Andersson "Sekiz yıldır bakanlık yapıyorum ve bugüne kadar pazarlık masasında konuşulanları hiç açıklamadım. Bu da şu anda beni zor bir duruma düşürüyor" dedi.

METİNDE İADE GARANTİSİ YOK

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı üçlü mutabakatta bu ülkelerin iade taleplerini "ivedilikle ve bütün boyutlarıyla işleme koyma" sözü yer alıyordu. Fakat metinde bu kişilerin iade edileceğine dair bir garanti bulunmuyor.

Andersson "Terörist faaliyetlerde bulunmadıysanız endişelenecek bir şey yok" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında İsveç ve Finlandiya ile varılan mutabakat için "İsveç, 73 teröristin Türkiye’ye iadesi için söz verdi" demişti.

Dünya